El Punt Avui

Assajos de V amb un punt diferent

En algunes prèvies de la Diada es busca l'originalitat utilitzant llanternes o globus

Centenars de persones hi participen

18/08/14 02:00 -
La V amb globus que es va fer ahir a Palamós Foto: J. CARLOS REYES.

Des de fa unes setmanes que és l'hora d'assajar amb vista a l'Onze de Setembre. Si l'any passat es feien rèpliques de cadenes humanes, ara és el torn de les V. Algunes es fan en cruïlles de carrers, imitant a petita escala el que passarà per la Diada a Barcelona, però altres es fan marcades a terra i els organitzadors busquen un punt diferent per fer-les originals. Aquest cap de setmana n'hi ha hagut diversos exemples a les comarques de Girona.

Dissabte a la nit a Sant Feliu de Guíxols unes 500 persones van participar en una V nocturna amb llanternes. Des de l'ANC de Sant Feliu s'explica que l'any passat van fer una estelada amb espelmes i van tenir problemes amb el vent i per això van optar enguany per les llanternes LED. En tenien 250 i van fer clarament curt. Gairebé 24 hores després va ser el torn de Palamós, on es va aprofitar els últims rajos de sol per fer una massiva V a la platja en aquest cas amb globus. Més de 800 persones hi van participar. Va ser el punt àlgid de la jornada, que també va incloure una xerrada de Josep-Maria Terricabras i Elisenda Paluzie, una zona infantil i una botifarrada popular. També ahir a Sant Hilari unes 200 persones van participar en una V “més tradicional” –sense atrezzo–, però que tampoc es va fer en una cruïlla sinó que es va buscar l'originalitat fent-la davant un monument al general Moragues que hi ha en una plaça cèntrica del poble.

No han estat els únics actes vinculats al procés que s'han fet aquest cap de setmana. L'amfiteatre romà de Tarragona va ser l'escenari dissabte de la campanya que l'ANC realitza cada cap de setmana desplegant una gran lona amb la cara d'un polític destacat reclamant-li el dret a votar dels catalans. En l'acte, en què van participar unes 800 persones, es va desplegar el mural del primer ministre italià, Matteo Renzi, en què es podia llegir: “Senyor president, els catalans votaran per la llibertat el 9-N”. També es va formar un mosaic amb la senyera entre els assistents a les grades.

Darrera actualització ( Dilluns, 18 d'agost del 2014 02:00 )