El Punt Avui

CAMÍ CAP A LA DIADA

Una gran V per la festa major de Gràcia

El vèrtex es va situar a la plaça Joanic i es va estendre pel carrer de l'Escorial i l'avinguda de Pi i Maragall

Un centenar de voluntaris va col·laborar en l'organització i en les altres activitats programades

20/08/14 02:00 BARCELONA - JUDIT SELLART
Detall de la V que l'ANC va fer ahir a la festa major de Gràcia com a prèvia de la que construirà per la DiadaFoto: JOSEP LOSADA.

El barri de Gràcia de Barcelona va fer ahir per la festa major una V sota l'eslògan Gràcia vol votar... i votarà. El barri es va mobilitzar i la V va aconseguir una participació que fins i tot va sorprendre els organitzadors, que en només mitja hora van esgotar els 2.500 cartells grocs que havien preparat per anar repartint entre els assistents. El vèrtex de la V es va situar a la plaça de Joanic i els braços es van estendre pel carrer de l'Escorial i l'avinguda de Pi i Maragall fins al carrer Sant Lluís. Abans de començar la concentració, prevista per a les 19.15h, dues cercaviles van recórrer els carrers de Gràcia fins a la plaça Joanic.

Segons el coordinador del tram J-04, Llorenç Sotorres, des de l'ANC de Gràcia van pensar que seria motivador fer una V reduïda a les seves possibilitats. Sotorres afirma que l'objectiu és “evidenciar i motivar el suport i les ganes de participar en la V gran” que es farà “per manifestar que el poble de Catalunya vol votar i confia en la victòria de la democràcia”.

Durant tot el dia hi va haver una presència intensa de l'ANC a la festa major de Gràcia, amb inflables, concerts i una botifarrada, entre altres activitats. Hi va haver l'ajuda de més de cent voluntaris del barri, que van participar en tasques com informar i orientar els assistents per aconseguir el màxim d'ordre i de puntualitat, conduir les diferents activitats programades i servir a les barres.

Aquest any s'ha millorat la participació de les dues jornades que l'ANC de Gràcia va organitzar l'any passat, en què es va preparar un assaig de la cadena humana per les principals places del barri.

Darrera actualització ( Dimecres, 20 d'agost del 2014 02:00 )