El Punt Avui

Forcadell preveu que s'esquivi la legalitat estatal

La presidenta de l'ANC considera que, si el govern espanyol veta la consulta, s'hauran de fer plebiscitàries

Trias avisa que Rajoy podria prevaricar si la prohibís “sabent que és legal”

20/08/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, en una compareixença recent Foto: ACN.
Notícies de ...

En el camí cap a la celebració de la consulta, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, té clar que, en algun moment, “s'acabarà trencant amb la legalitat espanyola”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell deixava clar que aquesta tanca s'haurà de superar perquè el govern espanyol “no la permetrà, malgrat que ens agradaria”. La presidenta de l'ANC està convençuda que els partits pro consulta “tenen un pla B” en cas que no es pugui votar i que el posaran al damunt de la taula quan sigui el moment. L'alternativa de Forcadell seria que es convoquessin unes eleccions plebiscitàries “com més aviat millor”.

Quan falta menys d'un mes per a la Diada, i en plena preparació de l'operació per a la V, Forcadell va insistir en la crida a la ciutadania perquè s'hi sumi. “Hi cap tothom”, va assegurar, animant a la participació en una mobilització per a la qual, per ara, s'han registrat més de 150.000 persones.

Un dels que ja han confirmat que hi assistirà serà l'alcalde de Barcelona. Xavier Trias va apostar per no avançar què es farà en cas que l'Estat veti el referèndum. I va alertar el govern espanyol que, si prohibís la consulta “sabent que és legal, podria prevaricar”. “Si ho fan, és molt greu”, va sentenciar. L'alcalde barceloní es va mostrar segur, tal com preveuen els plans de l'executiu català, que el referèndum “estarà fet i convocat legalment, i les coses estaran ben fetes”.

Com Forcadell, Trias va instar a concentrar-se en l'escenari del 9 de novembre i no anar més enllà en el temps. “Donar la imatge que pot no haver-hi consulta és un error”, va dir.

“Està costant milions i llocs de treball”

Com cada dia el PP va tornar a carregar contra el procés sobiranista. Ahir va ser el vicesecretari de política autonòmica i local dels populars, Javier Arenas, que va assegurar que “el repte independentista està costant milions d'euros i llocs de treball a Catalunya”. Arenas va demanar al president de la Generalitat i a CiU que “rectifiquin” el rumb “com més aviat millor”.

Darrera actualització ( Dimecres, 20 d'agost del 2014 02:00 )