El Punt Avui

Unió adverteix que la consulta del 9-N “serà legal o no serà”

Antoni Font reitera que no volen una declaració unilateral i David Fernàndez, que el 9-N no es pot ajornar

25/08/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Pelegrí, Espadaler i Font en una compareixença a la seu d'Unió Foto: ACN.

“La consulta serà legal o no serà.” El vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, insistia ahir que els socialcristians no volen que es treguin les urnes el 9 de novembre en cas que el Tribunal Constitucional impugni la llei de consultes i veti la convocatòria. Font posava també pressió sobre els socis de Convergència a qui la resta de forces –ERC, ICV i la CUP– demanen que desobeeixi el possible pronunciament de l'alt tribunal.

“Em sorprèn que des de Catalunya es facin declaracions sobre saltar-se la legalitat”, lamentava el dirigent d'Unió que, com ja va fer Ramon Espadaler en una entrevista a El Punt Avui TV descartava sumar-se a una declaració unilateral d'independència. “No entenem ni preveiem una DUI”, assegurava, a Efe.

Però mentre que Unió colla Convergència per no saltar-se el TC, la CUP li exigeix el contrari. El diputat David Fernàndez avisava el president de la Generalitat en una entrevista a l'ACN que si no desobeís el Constitucional estaria “prevaricant” perquè “no compliríem un mandat electoral i polític clar” que és el de decidir el futur de Catalunya a les urnes. Fernàndez detallava que la de l'alt tribunal es tracta “d'una desobediència en base a la mateixa legalitat i legitimitat, i aquest país té intel·ligència col·lectiva, cens, estructura i funció pública per posar les urnes al carrer”.

Darrera actualització ( Dilluns, 25 d'agost del 2014 02:00 )