El Punt Avui

POLÍTICA
TRAVESSA PER ASSISTIR A LA CONSULTA SOBIRANISTA D'ESCÒCIA

En 600 cap a Escòcia

Tres gironins inicien el 14 de setembre una travessa fins al país anglosaxó per ser presents al referèndum sobiranista que s'hi celebrarà el 18

Pretenen donar suport als escocesos en les seves reivindicacions i alhora donar visibilitat internacional a la voluntat de Catalunya de celebrar també una consulta per decidir el futur polític del país

25/08/14 02:00 GIRONA - JORDI NADAL
En Pep, l'Oriol, l'Ona, en Llorenç i en Bruno amb el 600 estelat. Els que van amb samarreta groga faran el viatge en el cotxe. En Bruno els acompanyarà amb les espelmes Foto: J.N.
Els acompanyaranaltres vehicles que portaran entre 3.000 i 5.000 espelmes per fer estelades de llum
Notícies de ...

Un grup de gironins iniciaran el 14 de setembre un viatge cap a les illes britàniques amb una voluntat reivindicativa. Aniran cap a Escòcia per ser-hi presents el 18 del mateix mes i assistir així, a la consulta sobiranista que s'hi celebrarà. No hi aniran de qualsevol manera: un 600 pintat amb els colors de l'estelada serà el seu mitjà de transport.

Pep Pladeveya, Llorenç Parera i Oriol Pallarés seran els tres indòmits viatgers. El seu objectiu, a més de donar suport als escocesos en el seu procés independentista, és reivindicar i fer veure als habitants dels pobles i ciutats que travessin que a Catalunya hi ha la mateixa voluntat. Per això, més enllà de la poca discreció del vehicle en què viatjaran, tenen preparat un sistema de megafonia que els permetrà posar i compartir música catalana per cridar l'atenció: “La consulta escocesa és per a Catalunya com una finestra oberta al món, i volem aprofitar per donar-los suport i alhora reclamar el dret a decidir per a Catalunya.” La música i el 600 estelat no són els únics reclams per fer-se veure. Els acompanyaran altres vehicles que els ajudaran a transportar entre tres mil i cinc mil espelmes per fer estelades de llum en les principals ciutats del recorregut. No s'ha confirmat quines seran, ja que dependrà de les vicissituds del viatge, però no descarten fer-les a grans capitals com París, Londres o Edimburg. Bruno Pérez s'encarrega dels preparatius de les espelmes. Segons els seus càlculs, amb cinc mil espelmes es pot fer una estelada de quaranta-cinc metres d'ample per vuitanta de llarg... una senyora estelada. A Brussel·les, on ja van ser amb 600 el maig passat, en una trobada internacional a favor del dret d'autodeterminació dels pobles, ja van fer una estelada. En aquella ocasió, amb dues mil espelmes.

Per dur a terme el viatge esperen recollir nous patrocinadors, que poden ser des d'empreses fins a particulars que decideixin apadrinar una espelma. En aquest sentit, preparen una prèvia al viatge. Serà el 13 de setembre al vespre. Si no hi ha res de nou, els expedicionaris tenen prevista una reunió amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, avui mateix a fi d'exposar-li el seu propòsit i demanar-li el seu suport per fer una gran estelada a la ciutat aquell dia, si és possible, a les escales de la catedral. Tenen una pàgina a Facebook (600 independent) i promouen un hashtag (#600independentcelra) per mostrar el projecte i fer-lo participatiu per a la ciutadania en general: “És un projecte de tothom. Estem en un moment molt important, i cal que tots posem el nostre gra de sorra per reclamar el dret a decidir i que la resta del món ho sàpiga.” Des de la seva experiència a Brussel·les, asseguren que a poc a poc s'ha avançat en aquest propòsit i que les reclamacions catalanes són cada cop més conegudes a l'exterior. Tot i això, consideren que encara hi ha força camí per recórrer. Pel que fa a la consulta catalana del 9 de novembre, gairebé s'enfaden quan se'ls pregunta si creuen que finalment es podrà celebrar: “És clar que es farà! No pot ser d'altra manera. I si no ens deixen s'han de treure les urnes als carrers. La gent vol votar, i votarem.”

4
dies
són els que invertiran en fer el viatge amb el 600 fins a Escòcia. El propòsit és arribar-hi el 17 de setembre, el dia abans de la consulta.
2.000
quilòmetres
són els que hi ha aproximadament des de Girona fins a Edimburg.
Darrera actualització ( Dilluns, 25 d'agost del 2014 02:00 )