El Punt Avui

Despengen una estelada de nit a Vilobí amb un cotxe de l'Estat

L'Ajuntament denuncia als Mossos que un vehicle de la secretaria general va “sostreure” la bandera

Dues càmeres van enregistrar com dos homes se l'emportaven

29/08/14 02:00 VILOBÍ D'ONYAR - JORDI FERRER
Una imatge de l'estelada del nucli de Vilobí d'Onyar, abans que fos despenjada, en una imatge d'arxiu. Foto: LA SELVA COMUNICA.

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar va presentar ahir una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Santa Coloma de Farners per la “sostracció” d'una de les estelades del municipi, la del poble de Vilobí, dissabte a la nit. Segons denuncia l'alcaldessa, Olga Guillem (CiU), dues persones van baixar d'un cotxe que afirma que pertany a la secretaria general de l'Estat, es van enfilar a despenjar l'estelada i se la van emportar.

Els fets van passar la nit de dissabte a diumenge (poc després de les dotze). Unes càmeres municipals han enregistrat com un cotxe fosc (model Citroën) es va parar en una rotonda, a prop dels camps de futbol i amb un mosaic de la fira de la llet (i una altra estelada). Dos homes van sortir del vehicle, es van enfilar uns cinc metres i es van emportar la bandera.

El veí de Sant Dalmai

En aquell moment, un veí de Sant Dalmai, nucli de Vilobí d'Onyar, va ser testimoni dels fets i es va apuntar la matrícula del cotxe. A aquest veí, li va semblar sospitós que aquelles hores algú dediqués uns minuts a endur-se l'estelada.

Amb les dades del veí (la matrícula) i les imatges enregistrades per l'Ajuntament, el cos de vigilants i l'equip de govern de Vilobí han estudiat el cas i ahir van presentar la denúncia. El regidor de Governació, Salvador Martí, es va desplaçar a Santa Coloma.

A la rotonda de l'estelada –ara sense bandera–, l'Ajuntament ja havia decidit instal·lar-hi anys enrere dues càmeres de televisió de seguretat perquè hi havia hagut robatori de cable de coure. La gravació dura una estona, però una seqüència d'un minut permet comprovar que el vehicle s'atura per enretirar l'estelada.

Guillem està indignada. Considera que la manera d'actuar és inapropiada. “Trobo que despenjar l'estelada no és competència de l'Estat. Arribarem fins al final i volem explicacions”, lamenta Guillem.

La segona vegada

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar demanarà que els restitueixin el símbol i els diners que els va costar la peça de roba. La policia ha començat a investigar els fets. Guillem assenyala que temps enrere uns joves ja s'havien endut l'estelada “perquè l'havien vist i els havia fet gràcia”, explica l'alcaldessa vilobinenca, al càrrec des del novembre del 2009.

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar està adscrit a l'Associació de Municipis per la Independència des de fa dos anys, per acord de ple dels grups de CiU (5 regidors) i el Grup Municipal Independent (4).

LA FRASE

Despenjar l'estelada no és competència de l'Estat. Arribarem fins al final i volem explicacions
Olga Guillem
ALCALDESSA DE VILOBÍ D'ONYAR (CIU)

LA XIFRA

3
estelades
hi ha ara al municipi de Vilobí: als pobles de Sant Dalmai i Salitja, i al nucli agregat de Can Tarré.

LA DATA

24.08.14
és el dia
que van despenjar l'estelada. Va ser pocs minuts després de les dotze de la nit del dissabte 23.
Darrera actualització ( Divendres, 29 d'agost del 2014 02:00 )