El Punt Avui

Una V a dalt del volcà Montsacopa d'Olot enceta la celebració de la Diada

Organitzada per Òmnium i l'ANC, precedirà la baixada de torxes fins al centre la vigília de la Diada

Hi haurà hissada de senyeres conjunta als ajuntaments

30/08/14 02:00 OLOT - JORDI CASAS
La baixada de torxes des del Montsacopa és ja un referent de la Diada a Olot. Foto: J.C.
Notícies de ...

Una V gegant al cràter del volcà Montsacopa d'Olot serà un dels moments culminants de la marxa de torxes que organitza Òmnium Cultural de la Garrotxa i que inicia a la vigília, unes hores abans de la mitjanit, amb una gran festa amb actes diversos com la lectura d'un manifest i la baixada de torxes des del cim del volcà Montsacopa fins al centre.

Tots els que hi vulguin participar s'han de concentrar a les nou del vespre a la plaça Major d'Olot per iniciar la pujada fins al Montsacopa, on s'han programat diferents activitats. Després de sortir de la plaça Major, la marxa transcorrerà pel carrer Major, el Firal i el Puig del Roser, i arribarà a dalt del volcà.

Conjuntament amb l'ANC Garrotxa, es formarà la V gegant al cràter del volcà, que anirà seguida de les actuacions dels grups Odea i Defunky's, i la posterior baixada de torxes. “Ens fa molta il·lusió organitzar aquesta nova marxa de torxes, que ja serà la setena edició en un any molt especial per al país”, ha manifestat la presidenta d'Òmnium Garrotxa, Núria Torres, després de l'acord de col·laboració signat per Òmnium i el Consell Comarcal de la Garrotxa amb motiu de la Diada.

A la mateixa vigília, hi haurà la conferència institucional a càrrec de la periodista i escriptora Patrícia Gabancho –dos quarts de set de la tarda a la sala El Torín d'Olot–. L'endemà, cada ajuntament garrotxí hissarà la senyera que regala el president del Consell Comarcal, Joan Espona, en nom de l'ens a cadascun dels alcaldes dels vint-i-un municipis garrotxins.

LA DATA

13.09.14

és el dia en què
la colla Mainada de Flor de Fajol participarà en els actes de la Diada a Nova York.

LA XIFRA

21

municipis
garrotxins hissaran la senyera que els regala el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Sardanes olotines a Nova York

La colla sardanista Mainada de Flor de Fajol d'Olot actuarà a Nova York, el 13 de setembre, en el marc dels actes organitzats pel Catalan Institute of America per la Diada. Es faran al South Street Seaport (Manhattan) i començaran amb unes exhibicions de la colla i un curset d'ensenyar a ballar sardanes que acabarà amb la ballada d'una d'oberta a tothom. Després, hi haurà un acte institucional i un concert de Pep Sala.

Darrera actualització ( Dissabte, 30 d'agost del 2014 02:00 )