El Punt Avui

Agressió a la parada de l'ANC a Granollers

Dos homes els van atacar i es va originar una baralla amb uns vianants

Un dels defensors, a l'hospital

01/09/14 02:00 GRANOLLERS - FERRAN POLO / EL 9 NOU
Unes dones atenen en un primer moment a un dels ferits, al carrer Vinyamata, a tocar de Correus Foto: X. SOLANAS / EL 9 NOU.

Dos homes d'uns trenta anys van atacar dissabte al vespre la parada que l'ANC havia muntat a Granollers per recollir adhesions a la campanyaSigna un vot per la independència durant la festa major. Els homes, veïns de Montornès del Vallès, es van dirigir cap a la taula i van tombar un cartell i un faristol. “Van dir: ‘Això és Espanya' o alguna cosa així”, assegura Jaume Bellavista, membre de l'ANC.

Dos homes de les Franqueses que passaven en aquell moment per aquest punt, els van recriminar la seva actitud violenta. Segons relaten testimonis, tots quatre es van donar unes primeres empentes i cops. Després, i uns metres més enllà de la parada van iniciar una baralla enmig de la gent. Com a conseqüència, un dels homes que va defensar els membres de l'ANC va acabar ingressat a l'Hospital de Granollers per un trau i contusions al cap. L'altre home també va ser atès pels serveis sanitaris al lloc de la baralla. Els dos veïns de Montornès, que també es van emportar alguns cops, van ser interceptats per una parella de paisà dels Mossos d'Esquadra. Possiblement hi haurà denúncia per les dues parts i el jutge determinarà si es tracta de faltes o delictes.

Aquesta agressió arriba tres dies després que uns desconeguts van trencar els vidres del local de l'ANC a Granollers.

Catorze V més arreu del món

L'ANC va organitzar ahir
diumenge catorze mobilitzacions en forma de V a tall d'assaig de la gran que s'ha de formar a Barcelona l'11 de setembre. Entre les ciutats que van participar ahir en la campanya Vote Catalonia de l'ANC hi ha Nova York, als Estats Units, Sydney, a Austràlia, i Brussel·les, a Bèlgica.

En aquesta darrera ciutat, els participants, uns dos-cents, van rebre també els ciclistes de la iniciativaPedalem per la Independència, un grup d'esportistes que van sortir de Barcelona ara fa dues setmanes en direcció a la capital belga. Fins ara, 91 ciutats s'han adherit a la campanya.

Darrera actualització ( Dilluns, 1 de setembre del 2014 02:00 )