El PUnt Avui

El bisbe de Girona reitera el suport al 9-N

Francesc Pardo torna a defensar la consulta pocs dies després de Novell

08/09/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha defensat de nou que es consulti els catalans Foto: ACN.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha tornat a defensar la consulta del 9 de novembre. En el full parroquial de setembre, i tal com havia fet fa un any, Pardo sosté: “Conèixer què desitgen els ciutadans és fonamental per assumir decisions, siguin les que siguin, i per configurar el present i el futur.”

El bisbe de Girona afegeix que cal defensar la llibertat d'expressió per mantenir la convivència i cercar el bé comú per al país. L'escrit de Pardo arriba després que aquesta setmana transcendís que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, també defensa la consulta. Ho va fer també en el full diocesà, on assegurava que el dret a votar és “anterior i superior a l'ordenament jurídic vigent”.

El bisbe de Girona, d'altra banda, alerta: “Ningú és propietari del país i no hi ha una sola cultura ni una sola manera d'estimar-lo.” Pardo sosté que cal ser respectuosos, tolerants i amables amb els que mantenen diverses postures sobre la relació entre Catalunya i Espanya però defensa “la possibilitat de decidir”.

Darrera actualització ( Dilluns, 8 de setembre del 2014 02:00 )