El Punt Avui

OPINIÓ

“Ho fan bé, però no els votaré”

16/09/14 02:00 PERIODISTA - LLUÍS FALGÀS

“Vostès ho fan molt bé, els felicito, però no els votaré.” Així s'adreçava un ciutadà al conseller i portaveu, Francesc Homs, mentre aquest esperava el seu torn per retre homenatge amb la resta del govern al monument a Rafael Casanova l'11 de setembre. El ciutadà, per demostrar la seva cordialitat i complicitat amb el conseller, s'hi va fer una fotografia de record, tot insistint: “No els votaré.”

Difícil d'entendre. Ho fan bé i no els vol votar? Aquest és un dels principals maldecaps que tenen els partits polítics en aquesta tardor hispanocatalana decisiva. En els seus parlaments i declaracions tenen molt presents i sovint exageren els gestos, les tàctiques, les estratègies per guanyar-se el vot del ciutadà, que oficialment està previst per finals de maig de l'any vinent a les eleccions municipals i oficiosament en unes eleccions avançades al Parlament de Catalunya. Un maldecap de captació de vot que fa que sovint el missatge sigui molt directament adreçat a les seves respectives parròquies.

En el segon dia del debat de política general, previst per avui –un dels més transcendentals a Catalunya de l'actual democràcia–, els grups polítics que ahir van escoltar el president de la Generalitat parlant dels eixos de la recuperació econòmica, de l'estat del benestar, de la transparència i del procés sobiranista, s'espera que estiguin a l'altura de les circumstàncies. Que l'arc parlamentari no sigui un disc ratllat a favor i en contra del
9-N. Les posicions han quedat des de fa dies molt clares, fins i tot les ambigüitats dels socialistes catalans, i fins i tot on són capaços d'arribar els partits favorables al 9-N i en contra de la desobediència civil que bàsicament promou Oriol Junqueras.

La màxima pressió política està al damunt del president de la Generalitat. Tot i que caldrà estar molt atents a allò que diguin avui la resta de grups. Que els puguem aplaudir encara que “no els votem”...

Darrera actualització ( Dimarts, 16 de setembre del 2014 02:00 )