El Punt Avui

L'ANC respondrà al TC amb una campanya pel doble sí

L'Assemblea prepara una gran mobilització amb 100.000 voluntaris per arribar a totes les llars catalanes

Està previst que comenci el 4 d'octubre, però s'avançarà si se suspèn la consulta

18/09/14 02:00 BARCELONA - MARC BATALLER

Quina és la millor manera de respondre al Tribunal Constitucional quan suspengui la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N? L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ho té clar: “Consulta, consulta i més consulta” i, sobretot, iniciar una gegantina campanya a favor del sí i sí que arribarà a totes les llars catalans.

Aquest és el full de ruta que ahir va presentar l'ANC després de l'espectacular èxit de la Diada. L'Assemblea manté que el referèndum segur que se celebrarà, diguin el que diguin les lleis espanyoles, i, per tant, ara cal centrar els esforços a poder guanyar el 9 de novembre. La primera fase de la campanya és aconseguir 100.000 voluntaris –ahir n'hi havia uns 16.000 d'apuntats– que tindran com a missió anar a les 2,5 milions de cases per conèixer l'opinió de la gent. “Volem que ens expliquin les seves il·lusions i que ens diguin quin nou país volen”, va comentar ahir la presidenta de l'associació, Carme Forcadell, que va matisar que la seva intenció no és convèncer ningú ni dirigir el vot.

Els enquestats hauran de respondre a un qüestionari de només tres minuts i, a partir d'aquí, l'ANC es farà una idea de com s'ha de construir la nova Catalunya.

Alguns d'aquests desitjos que expressin els ciutadans serviran per il·lustrar la campanya. És a dir, es faran milers i milers de cartells publicitaris, de color groc i semblants a un post-it, en què es podran llegir els “somnis” dels catalans. Tots tindran dos elements en comú, “Vull” i el “Sí o Sí”. Per exemple, “vull un país per viure millor”; “vull un país sense corrupció ni retallades” o “vull un país on la meva àvia arribi a final de mes”. Tal com destaca l'ANC, “tenyirem tot Catalunya de groc”.

El porta a porta s'iniciarà el 4 d'octubre i es farà arreu del país en un ambient “festiu” i acompanyat d'altres actes. Però si el Tribunal Constitucional veta abans la consulta, l'Assemblea avançarà la campanya. “Som propositius i no reactius. La mateixa tarda que el tribunal tombi la llei, farem una crida per omplir les places de cada ciutat i començar el porta a porta”, va subratllar Forcadell.

Unitat garantida al Parlament

Carme Forcadell va restar importància a la tensió que es va viure entre Artur Mas i Oriol Junqueras en el debat de política general i va posar més l'accent en la resolució que es va aprovar ahir per impulsar el 9-N. “Hi ha un mandat democràtic per fer la consulta i estic segura que no hi haurà cap impediment”, va afirmar Forcadell, que va reiterar, un cop més, que el TC, un “tribunal desprestigiat”, no pot “decidir el futur del catalans”. Tampoc no va voler valorar plans B ni unes hipotètiques eleccions anticipades.

Darrera actualització ( Dijous, 18 de setembre del 2014 02:00 )