Urtasun suma els eurodiputats d'ERC, CiU, IU, Compromís, PNB i AGE a la carta que demana a Rajoy permetre el 9-N

La missiva impulsada pels socis d'ICV a l'Estat avisa el president espanyol que portar la Llei de consultes al TC només “empitjoraria les relacions entre Catalunya i Espanya”

25/09/14 21:23 BARCELONA - REDACCIÓ
L'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, en una imatge d'arxiuFoto: JUDIT FERNÁNDEZ.

Tots els eurodiputats d'ERC, CiU, IU, Compromís, Alternativa Galega d'Esquerda (AGE) i el PNB s'han sumat aquest dijous a la carta impulsada pels socis d'ICV a l'Estat per reclamar al govern de Mariano Rajoy que no recorri la llei de consultes i permeti la celebració del 9-N.

L'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun ha convidat tots els eurodiputats catalans i de la resta de l'Estat espanyol favorables al dret a decidir a sumar-se a la petició que fan al president del govern en la missiva.

El text defensa la legalitat de la llei de consultes avalada pel Consell de Garanties Estatutàries i posa de manifest la necessitat de celebrar el 9-N. A més, avisa que el recurs que pretén interposar el PP “vulneraria les competències de la Generalitat, així com el dret dels ciutadans i ciutadanes a ser consultats” i no faria més “que empitjorar les relacions entre Catalunya i Espanya”.

A instàncies d'Urtasun, els eurodiputats d'IU, Compromís, ERC, de CiU, d'Alternativa Galega d'Esquerda (AGE) i del PNB s'han sumat a la carta que la setmana passada van enviar a Rajoy les formacions agermanades amb ICV-EUiA a nivell estatal: IU, Equo, CHA, Iniciativa-Verds Mallorca, Anova i Espazo Ecosocialista.

“A ICV-EUiA seguim fent els deures”, ha assegurat Ernest Urtasun a través d'un comunicat.

L'eurodiputat ha recordat que la seva formació també va aconseguir que els Verds i l'Esquerra Unitària es manifestessin a favor del dret a decidir dels catalans. I també, més recentment, que el Fòrum de São Paulo aprovés una resolució en suport al 9-N.

Darrera actualització ( Dijous, 25 de setembre del 2014 22:10 )