L'atac als llocs web de la Generalitat pel 9-N va costar 100.000 euros

17/11/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ

El director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, va insistir a dir ahir en una entrevista al 3/24 que els atacs als llocs web de l'administració durant el cap de setmana del 9-N “es van fer per encàrrec i van ser finançats”. Segons ell, va ser un encàrrec fet a una organització dehackers i va quantificar quant podria haver costat la feina dels pirates informàtics: 100.000 euros.

Puigneró, també president del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), va reconèixer que és molt complicat esbrinar qui hi ha darrere de l'atac i va assegurar que hi ha un “mercat encobert de pirates internacionals, que
no és fàcil de combatre, però que existeix i disposa d'un catàleg de serveis que posen a disposició de qui ho vulgui pagar”.

Puigneró va recordar que els atacs provenien d'arreu del món però, principalment, dels Estats Units, Rússia i la Xina. Puigneró també va voler reiterar que el Cesicat no és el CNI català –com se l'ha acusat– i que no contracta “hackers freelance”, encara que sí “persones i proveïdors que són experts en l'àmbit de la ciberseguretat”.

Darrera actualització ( Dilluns, 17 de novembre del 2014 02:00 )