El PSOE vol que Rajoy convoqui a reformar la Constitució

Primer caldria “delimitar el radi” de la reforma

Rajoy vindrà a Catalunya per explicar com l'ajuda Espanya

17/11/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El secretari general del PSOE , Pedro Sánchez, amb els secretaris territorials, al Consell de Política Federal. Foto: ACN.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar ahir al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i als partits polítics la convocatòria de la Comissió Constitucional del Congrés per començar ja el debat de la reforma de la carta magna i avançar cap a un model federal, segons recullen les agències. El líder del PSOE, acompanyat de tots els secretaris territorials del seu partit, va traslladar la proposta a Rajoy al final de la reunió del Consell de Política Federal celebrada a Saragossa. 

El primer pas de la comissió hauria de ser convocar representants institucionals i autonòmics, així com experts per “delimitar el radi” de la reforma i plantejar “les solucions que puguin ser objecte de consens”, va explicar Sánchez. El líder socialista estén la mà per “obrir un diàleg i tancar un consens” sense posicions fixes i, en cas que el PP s'hi oposi, Sánchez es limita a dir que s'actuarà en conseqüència, mentre que el líder català Miquel Iceta avisa que el bloqueig de Rajoy no els deixaria cap altra sortida que derrotar-lo a les urnes.

El president Rajoy va anunciar des de la cimera del G-20 que avui respondrà a la carta de Mas, on li reiterarà que mai negociarà la sobirania. Rajoy anuncia un viatge a Catalunya per explicar els comptes públics de la Generalitat i com Espanya l'ha ajudada econòmicament amb el FLA.

Darrera actualització ( Dilluns, 17 de novembre del 2014 02:00 )