La CUP renuncia a ser en les negociacions del full de ruta per la independència

Es queixa que es filtrin documents de treball com a bons per aparentar que s'ha avançat

Qualifica de ridícul l'acord assolit entre Mas i Junqueras

21/01/15 02:00 BARCELONA - D. BRUGUÉ
David Fernàndez es mira Quim Arrufat durant una intervenció d'aquest al Parlament de Catalunya Foto: ARXIU.

La CUP està indignada i el resultat d'aquesta indignació és que no participarà en converses amb ERC i CiU sobre el full de ruta cap a la independència de Catalunya. L'anunci el va fer ahir el diputat Quim Arrufat, que va qualificar l'acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras de “ridícul”. Segons ell, el que va fer Mas va ser “insistir fins a portar ERC a la desesperació” perquè acceptessin les eleccions a la tardor a canvi que les llistes fossin lliures i no imposades pel president, cosa que, de fet, no podia fer. Com a resultat d'això es va presentar un acord insubstancial i per fer veure que s'havia avançat van filtrar a la premsa documents provisionals sobre el full de ruta que no estaven consensuats.

Arrufat va revelar que, mentre es feia “l'espectacle mediàtic de les últimes setmanes”, els partits i les entitats sobiranistes havien anat avançant en la negociació del full de ruta. Quan es va anunciar l'acord, segons ell, es va agafar un document “que s'assemblés al full de ruta” i es va fer públic, quan aquest era només una versió que encara té esmenes vives. “A què ens podem sumar? A l'acord per una data?”, va dir Arrufat.

El diputat va explicar que la CUP seria present únicament en un full de ruta que prevegi un trencament amb l'Estat; és a dir, una declaració unilateral d'independència i que deixi clar internacionalment que les eleccions tenen un caràcter independentista. A més, va lamentar l'apropiació del procés per part d'algunes formacions. “Estem passant d'un moviment sobiranista a un moviment unitarista, quan el país és divers”, va queixar-se Arrufat, que va insistir que l'acord CiU-ERC retorna al principi de la legislatura actual. Mentrestant, va avançar que la CUP seguirà el seu propi camí.

ICV tampoc vol ser-hi si lidera CiU

Qui també es continua desmarcant de la pinça CiU-ERC és ICV-EUiA. Ahir també va advertir que no se sumarà a cap full de ruta “de dretes” liderat per CiU. Així ho va dir ahir el portaveu adjunt al Parlament, Joan Mena, que va lamentar que la reedició del pacte hagi “empetitit” el dret a decidir. Hi va afegir que el seu grup no està disposat a avalar les tesis de la formació de Mas. Va assegurar que ells han participat en totes les reunions a les quals han estat convidats per dialogar sobre el full de ruta, però que això s'ha acabat perquè estan lluny de CiU i ERC perquè no s'aprofundeix en aspectes socials i de regeneració democràtica.

Darrera actualització ( Dimecres, 21 de gener del 2015 02:00 )