POLÍTICA
BARCELONA - 21 març 2017 2.00 h

Els expatriats tenen accés des d'avui a la targeta sanitària

 El govern presenta la cartera de serveis per als catalans inscrits en el registre de residents a l'exterior

REDACCIÓ - BARCELONA

Els catalans residents a l'estranger tindran dret des d'avui a la targeta sanitària individual per a les seves estades temporals a Catalunya. Es tracta d'un dels avantatges inclosos a la nova cartera de serveis per a expatriats inscrits al registre voluntari de catalans que viuen a fora. Els consellers d'Afers Exteriors i de Salut, Raül Romeva i Toni Comín, van signar ahir amb la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director general de Creació i Empreses Culturals, Quim Torrent, un acord que obre avui mateix l'accés a serveis sanitaris, culturals i de joventut a la comunitat catalana a l'exterior.

En concret, la targeta sanitària s'haurà d'activar en arribar a Catalunya per mitjà del 061 o al CAP corresponent. Serà vàlida durant dos mesos i es podrà prorrogar dos mesos més amb justificant. També es dona accés al Carnet Jove, al programa L'estiu és teu per a infants i joves de 8 a 16 anys, a descomptes a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials, al servei eBiblio de préstec de continguts digitals, a la plataforma IQuiosc.cat i a la targeta que permet bescanviar llibres infantils als nens que facin 6 anys enguany.

“Amb aquests acords responem a demandes llargament reivindicades per la comunitat catalana resident a l'exterior”, celebrava Romeva, perquè “puguin exercir els seus drets com a catalans i en les mateixes condicions”.

LA FRASE

És transcendental que tots els catalans residents a l'exterior tinguin accés al sistema sanitari públic
Toni Comín
CONSELLER DE SALUT