POLÍTICA
BARCELONA - 21 maig 2017 2.00 h

El Parlament d'Irlanda també estudiarà el cas de Catalunya

 El conseller Romeva explicarà a diputats i senadors els passos del govern per convocar el referèndum

REDACCIÓ - BARCELONA

El Parlament d'Irlanda segueix l'exemple de Westminster i també tindrà el seu propi grup de discussió sobre Catalunya. Diputats i senadors del Fine Gael, el Fianna Fáil i el Sinn Féin, els principals partits amb representació a l'Assemblea i al Senat irlandesos, juntament amb parlamentaris independents, han impulsat la creació del grup d'amistat amb Catalunya, que ha convidat el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, a la seva primera sessió per tal que expliqui els passos que pretén seguir el govern per convocar el referèndum d'independència a Catalunya.

En línia amb la voluntat de l'executiu català d'internacionalitzar el procés, Romeva viatjarà a Dublín el 24 de maig per participar en la presentació del grup a la House of the Oireachtas de Dublín, el nom amb què es coneix el parlament irlandès. Més enllà de la política, el grup també farà un especial èmfasi en les relacions comercials entre Irlanda i Catalunya, i aspira a estrènyer els llaços comercials i potenciar la representació cultural i social catalana a Irlanda, per exemple, impulsant l'ensenyament del català.

La creació del grup d'amistat que impulsarà el Parlament irlandès se suma a altres iniciatives semblants que s'han succeït en els darrers anys. Suïssa, Estònia i Finlàndia ja havien creat grups d'amistat amb Catalunya. El març passat, el parlament de Westminster també s'hi va afegir amb la creació d'un intergrup amb membres de la Cambra dels Comuns i dels Lords de tots els partits polítics amb l'encàrrec d'estudiar el cas català.

LA DATA

24.5.2017
Raül Romeva
presentarà davant dels parlamentaris irlandesos els plans de la Generalitat per culminar el procés.