POLÍTICA
Castelló d'empúries - 21 setembre 2015 2.00 h

Llach avisa que algunes enquestes busquen desmotivar el vot del sí

 Alerta que en els dies que falten per les eleccions els partidaris del no “aniran a totes”

 Santi Vila insta als catalans a aprofitar l'ocasió de fer un estat

JORDI NADAL

El número u de la candidatura de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, va avisar ahir de la voluntat tendenciosa d'algunes de les enquestes que s'estan publicant els darrers dies: “Volen que ens desmobilitzem nosaltres i volen que es mobilitzin els del no”, assegura, i va recomanar tot seguit als partidaris de la independència que no baixin la guàrdia i va instar-los a continuar treballant. El candidat va alertar, a més, que cal no deixar-se enganyar pels partidaris del no: “Aniran a totes”, va dir, i va reclamar, a més, que no es perdi la confiança en la victòria.

Davant de quatre-centes persones, a la pista del Palau dels Comtes de Castelló d'Empúries, Llach va dir que la coalició “és el pal de paller de l'independentisme”. Va afegir que la creació del nou país no es pot fer des de la divisió i va expressar la seva confiança en l'èxit de la tasca que han emprès: “Podem fer un nou país i el farem”, va concloure. Un dels objectius bàsics pels quals ha de servir aquest nou país proposat pel candidat és disposar de les eines bàsiques per millorar la vida dels ciutadans. En aquest sentit, va considerar que el poble català ha de tenir “les aixetes dels nostres recursos, tant econòmics com culturals...”.

Llach va estar acompanyat d'Anna Caula, Dolors Bassa i Santi Vila, a més de l'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Assumpció Brossa, que va presentar l'acte. Caula, número dos de Junts pel Sí a Girona, va dir que no s'ha d'entrar “en el joc brut de l'Estat” i que cal “plantar-se, ser ferms i tirar endavant”. Bassa, número 6, va dir als assistents que el del dia 27 “és el vot de la nostra vida perquè és l'oportunitat per decidir la independència del nostre país”. El titular de la conselleria de Territori i Sostenibilitat durant el darrer mandat, Santi Vila, número 17 de la llista, va considerar que els catalans s'han fet millors gràcies al procés, i que s'han de concedir l'oportunitat de construir un estat propi.

LES FRASES

Hem de tenir les aixetes dels nostres recursos, tant econòmics, com culturals...
Lluís Llach
NÚMERO 1 DE LA LLISTA DE JUNTS PEL SÍ A GIRONA
No cal entrar en el joc brut de l'Estat. El que fem és plantar-nos, ser ferms i tirar endavant
Anna Caula
NÚMERO 2 DE LA LLISTA DE JUNTS PEL SÍ A GIRONA