POLÍTICA
GIRONA - 21 setembre 2016 2.00 h

El procés vist des de l'exterior, nou cicle de conferències

 Martí Anglada, Albert Royo i Amadeu Altafaj, convidats als debats organitzats per la Fundació Les Voltes

U.COMAS - GIRONA

Sota el títol El procés vist des de l'exterior, la Fundació Llibreria Les Voltes ha organitzat tres debats oberts al públic per informar “del que està fent la diplomàcia catalana en el procés” i que la gent “pugui saber què s'està fent entre bastidors”, segons explica Joan Matamala, de la Fundació Les Voltes. “Tots sabem que ningú es definirà abans d'hora, però és interessant saber què s'està coent”, hi afegeix Matamala i, per fer-ho possible, s'han convidat tres representants del govern català que coneixen “de primeríssima mà” que és el que hi ha. El cicle de debats, en el qual el públic podrà intervenir, es fa al saló de descans de l'ajuntament de Girona i comencen demà dijous 22 de setembre a les set de la tarda amb la intervenció del representant de la Generalitat a França i Suïssa, Martí Anglada. El segon debat serà dijous 29 de setembre, al mateix lloc i hora, amb la presència del secretari general de Diplocat, Albert Royo, i el darrer serà el dimecres 5 d'octubre, amb Amadeu Altafaj.

Anglada és periodista i ocupa el càrrec de delegat de la Generalitat a París des del setembre del 2014 i ha publicat diversos llibres, els darrers dels quals són: Quatre vies per a la independència: Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia i La via alemanya. Albert Royo és secretari general de Diplocat, l'organisme de referència en la diplomàcia pública de Catalunya. És llicenciat en ciències polítiques i ha treballat a la Comissió Europea des de l'any 2001. També ha estat professor d'afers europeus a la Universitat Pompeu Fabra i és impulsor d'Horitzó Europa. Amadeu Altafaj, el representant de la Generalitat a la Unió Europea, és periodista i ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a la Comissió Europea, com ara el de portaveu d'Afers Econòmics, Monetaris i de l'Euro a partir del 2010 amb el vicepresident Olli Rehn, del qual va esdevenir cap adjunt el 2012.

El cicle de conferències de la Fundació Llibreria Les Voltes té la col·laboració de la Cambra de Comerç de Girona, TVGirona, El Punt Avui i FemGirona.

LES DATES

22.09.16
Martí Anglada,
representant de la Generalitat a França i Suïssa, serà el ponent de la conferència.
29.09.16
Albert Royo,
secretari general de Diplocat, és el convidat de la conferència, que comença a les set de la tarda.
05.10.16
Amadeu Altafaj,
representant de la Generalitat a la Unió Europea, clourà el cicle organitzat per la fundació.