ICV no canviarà la posició respecte a la nova consulta

No farà moviments perquè la posició es va aprovar per majoria

Una exdiputada es dóna de baixa

21/10/14 02:00 BARCELONA - D. BRUGUÉ

La direcció d'ICV no farà cap moviment a nivell intern per acontentar el sector més sobiranista del partit sobre la vinculació amb el 9-N convocat per Artur Mas. Així ho va dir ahir el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, que va insistir que en el darrer consell nacional de la formació s'havia aprovat amb un 96% de suports no avalar la consulta de Mas. Això succeïa després que el diputat Jaume Bosch reclamés la setmana passada una reunió per ahir per fer què el partit sigui al 9-N. “No avalem una substitució de la consulta pactada per una cosa que no ho és, i mentre no canviïn les condicions no hi participarem”, va avisar Vendrell.

No obstant això, membres del partit com Raül Romeva o el candidat de Lleida, Eduard Baches, s'han desmarcat de la posició oficial i han assegurat que no només votaran el 9 de novembre sinó que ho faran pel doble sí. En canvi, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, o el diputat al Congrés Joan Coscubiela no hi participaran. Fonts del partit asseguren no estar preocupats per aquesta divisió d'opinions, ja que dins la formació hi ha persones que defensen opcions molt diverses.

El malestar d'alguns militants, però, s'ha fet evident, com ara la baixa de militància presentada per l'exdiputada Carme Garcia, que parla de “segrest intern” del debat sobiranista dins la formació i demana a ICV que estigui a l'alçada. El conseller Francesc Homs va dir ahir que Herrera “és ben lliure de dir que no anirà a votar, com Camacho o Rivera”.

Per ICV, aquesta valoració és injusta i “mesquina” i asseguren que tant Herrera com el partit han fet tant o més que el conseller pel dret a decidir. “El 9-N també és nostre, i ningú ens en farà fora”, va avisar Vendrell. Els ecosocialistes insisteixen que aquell dia seran a les mobilitzacions per denunciar el veto de l'Estat.

LES FRASES

La legislatura
s'ha acabat i les eleccions no poden estar condicionades
a una llista unitària
Josep Vendrell
SECRETARI GENERAL D'ICV
Necessitem una mobilització que
no es pugui confondre amb un placebo
de consulta
Joan Coscubiela
DIPUTAT AL CONGRÉS D'ICV
Herrera és ben
lliure de dir que
no anirà a votar,
com Camacho
o Rivera
Francesc Homs
CONSELLER DE LA PRESIDÈNCIA
Darrera actualització ( Dimarts, 21 d'octubre del 2014 02:00 )