ARTICLES
22 juliol 2015 2.00 h

KEEP CALM

El puto amo

MARTA LASALAS

La notícia que Pep Guardiola figurarà en el darrer lloc de la llista unitària ha aparegut a mitjans de tot el món. El millor entrenador de futbol, nascut a Santpedor, conegut arreu del planeta pels seus èxits i amb un perfil mediàtic extraordinàriament potent i carismàtic, es mulla per la reivindicació independentista dels catalans. I això és notícia. Fora de Catalunya i fora d'Espanya. Des del Bild, el diari més venut a Europa, o la BBC fins a tota mena de mitjans tant d'informació general com esportiva se n'han fet ressò. Una jugada mestra. El xut de Guardiola ha projectat la llista independentista molt més enllà del que hauria aconseguit cap altre nom de la candidatura. A Madrid sembla que la notícia ha sorprès, a Munic potser no tant. Fa unes setmanes, Guardiola va participar en una vetllada literària a la capital de Baviera dedicada a Martí i Pol. “Posem-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu de tots, solemnement i clara. Cridem qui som i que tothom ho escolti”, va recitar de nou. I això ha fet. Ni més ni menys.

La resposta més irada de l'Estat ha arribat d'un altre català, el ministre Jorge Fernández Díaz. A la COPE. Fernández Díaz va retreure a Guardiola els diners que li ha pagat la selecció espanyola. “Veiem que hi anava segurament no per interès patriòtic, sinó per interès crematístic, perquè hi ha persones que el déu que tenen és el diner.”

Algú podria recordar al ministre que Guardiola, com la resta de futbolistes d'elit catalans, no podia jugar en una selecció que no fos l'espanyola. O li podrien explicar que, tot i vestir la roja, mai va deixar de donar suport a la reivindicació de seleccions catalanes. El cert, però, és que no calen rèpliques. Juguen en lligues massa diferents.

No hi ha color. La llista independentista ha fitxat l'autèntic puto amo. I el gol és antològic.

El cert, però, és que no calen rèpliques. Juguen en lligues massa diferents