LA CLAU

Albert Sáez

ALBERT SÁEZ

Director adjunt

¿Durarà el govern Puigdemont?

@albertsaezc

¿Durarà el govern Puigdemont?

INSTAGRAM

 


DIVENDRES, 22 DE GENER DEL 2016 - 21:24 CET

Els propagandistes del segle XXI s’han llançat a la jugular del flamant president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L’acusen de tenir passat professional i del pecat de subvenció. Li retreuen ser independentista des de fa anys. Li corregeixen el currículum publicat. I li qüestionen la legitimitat democràtica –però no la legalitat– per la manera com el van proposar. Seria tan fàcil desacreditar aquests petits Torquemada que no val la pena. N’hi hauria prou de recordar que tristos que ens posaven aquells currículums de dirigents que començaven a les joventuts i acabaven al Senat. O rellegir els seus mateixos articles acusant Mas de convers per fugir dels jutjats. O furgar en les universitats de les quals mai van ser professors. O rememorar les hagiografies que van escriure dels alcaldes que es passaven la vara sense passar per les urnes sense piular sobre la seva legitimitat. I fins i tot furgar en els sobres que han cobrat de nodrits beneficiaris de concessions sense publicitat ni concurrència. Seria lleig.
    Les debilitats i les fortaleses de Puigdemont no vénen ni del seu currículum ni del seu passat, sinó de la seva gènesi i del seu futur. Alguns han interpretat erròniament que estem davant un president per accident. Però en realitat el seu perfil és plenament coherent amb el que ha passat en els últims anys. És una trajectòria amb la qual s’identifica la franja de votants que des del 2003 oscil·len entre PSC, CDC i Esquerra. Gent que no arriba a l’independentisme únicament des del nacionalisme, que no necessita odiar i insultar els comunistes per no ser-ho i que veu a les CUP més joventut que ideologia. Aquesta gent se sent orgullosa de Puigdemont quan surt a la tribuna del Parlament i no cau en les trampetes de les falses polèmiques pels 18 mesos o per la pròrroga pressupostària.

Bloc central


Mentre Puigdemont connecti amb aquest bloc central del sobiranisme, el seu Govern serà estable. Els independents de Junts pel Sí el recolzaran i els càrrecs de CDC i d’Esquerra el respectaran. I si aconsegueix la quadratura del cercle lligant Catalunya Sí que es Pot amb el llaç del pacte amb la CUP serà difícil descavalcar-lo
.