POLÍTICA
23 febrer 2016 2.00 h

OPINIÓ

Eleccions...?

LLUÍS FALGÀS

Els partits polítics negocien un acord per designar un president, formar govern i començar a treballar després de les eleccions generals del 20-D. Per a aquells a qui agraden la política i les seves estratègies, admeto que les negociacions i les declaracions que s'estan produint cada dia són d'un elevat divertiment. Després de totes les negociacions, encara serà possible fins i tot saber si Espanya és de dretes o d'esquerres. La sensació d'allò vist fins ara és que la tendència pot virar cap a l'esquerra, tot i que el domini, tal com ha predominat en els segles, pot ser més aviat de dretes. El que queda clar és que cada cop hi ha més colors. Tot plegat, un interessant estudi sociològic.

Un gran debat en format de negociacions, el que s'està produint aquests dies al Congrés dels Diputats, que afortunadament va oblidant l'aniversari del dia d'avui –23 de febrer–. Un rar aniversari.

Sobre les negociacions, els experts i afamats de la política estan ben servits, mentre que per al votant el post-20-D i les seves corresponents notícies li esdevenen un veritable calvari feixuc. Espera el resultat final i vol visualitzar què fa el govern i què fa l'oposició després d'haver anat a votar el 20-D.

Per aquest ciutadà, haver de repetir les eleccions seria una mala solució. Dir-li que els polítics no poden solucionar el problema i que torni a les urnes d'aquí a tres mesos significaria un fracàs. Perquè el ciutadà en qüestió pot arribar a preguntar- se per què cada quatre anys i no cada tres mesos...

A Catalunya, Junts pel Sí i la CUP van resoldre les seves diferències hores abans que expirés el termini, i ens vam estalviar repetir eleccions. Sense saber a qui beneficiaria ara repetir eleccions espanyoles, els partits han de ser capaços de trobar la solució de no repetir convocatòria electoral. L'esgotament ciutadà seria superior a la lògica de repetir eleccions davant l'actual guirigall...