POLÍTICA
BARCELONA - 23 març 2017 2.00 h

Puigdemont rebutja fer la conferència al Senat en comissió

 Bromeja amb el tractament de la cambra a l'Associació Taurina Parlamentària i diu que n'espera el mateix

O.A.-ETXEARTE - BARCELONA

Carles Puigdemont va qualificar d'“ocurrència” la proposta del PP perquè intervingui en la comissió de comunitats autònomes del Senat. La conferència que el president de la Generalitat pretén fer a l'antic saló de sessions de la cambra alta va capitalitzar la sessió de control, prèvia a l'agitat debat del pressupost que va consagrar el referèndum, unilateral o pactat amb l'Estat. Puigdemont va rebutjar intervenir en la comissió autonòmica, en què el PP podria replicar la seva intervenció però no podrien parlar Oriol Junqueras i Raül Romeva, i va insistir que la voluntat de l'executiu és reproduir el format de la conferència que va pronunciar amb el vicepresident i el conseller d'Afers Exteriors a l'eurocambra al gener. Fer-ho així, a tres com a Brussel·les, no és, a criteri de Puigdemont, entrar al Senat “per la porta del darrere”, a diferència del que considera el líder dels populars catalans, Xavier García Albiol.

El president de la Generalitat va bromejar amb una invitació enviada per assistir a l'entrega dels premis taurins de l'Associació Taurina Parlamentària, que es farà dilluns vinent al saló de passos perduts. “Només esperem que el Senat tingui la mateixa sensibilitat que ha tingut ara mateix quan avui mateix hem rebut la invitació”, va deixar anar. El president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va instar Puigdemont a no perdre l'“oportunitat” d'anar al Senat a debatre amb altres senadors.

El president exposarà el referèndum a Harvard

Carles Puigdemont pronunciarà dilluns una conferència al Center for European Studies de la Universitat Harvard Kennedy School sobre la situació actual de Catalunya amb el títol Catalonia, today and tomorrow. Aquest és un dels actes programats en l'agenda oficial del viatge que el president de la Generalitat farà als Estats Units de dilluns a divendres de la setmana vinent. L'acompanyaran el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i el delegat de l'executiu als EUA, Andrew Scott Davis. A banda de Boston, on també faran una visita al Cambridge Innovation Center del Massachusetts Institute of Technology, Puigdemont trepitjarà Washington i Nova York. El propòsit del govern és signar convenis de col·laboració amb institucions, mantenir contactes amb think tanks i mitjans de comunicació, i visitar entitats i empreses catalanes.