La fiscalia vol saber el cost del web i les despeses de muntar la consulta del 9-N

Demana al TSJC que insti Governació, Presidència i Ensenyament a aportar contractes i factures

Hi afegeix que tot “sigui signat per un funcionari identificat”

23/04/15 00:00 BARCELONA - MAYTE PIULACHS
voluntaris i votants en la consulta popular del 9-N, en una escola de Les Corts de Barcelona Foto: JOSEP LOSADA.
Notícies de ...

La fiscalia superior de Catalunya espera des del 5 de març passat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li admeti a tràmit o li denegui reclamar al govern català una extensa llista de documents –difós ahir– sobre el cost d'organitzar la consulta del 9-N per escatir si el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament van cometre un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional.

En la petició, elaborada pels fiscals Emilio Sánchez Ulled i Francisco Bañeres, no se sol·licita la imputació d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau perquè ja la van demanar en la querella, elaborada per Madrid. En concret, es demana força documentació, entre contractes i factures, als departaments de Governació, Ensenyament i Presidència, i al director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat. A més, la fiscalia reclama que tota aquesta documentació oficial, tant si existeix com si no, “sigui certificada i signada per un funcionari degudament identificat”.

Així, a Governació se li sol·licita: l'expedient administratiu íntegre de contractació i pagament dels serveis per a la creació, el registre i el manteniment de la pàgina web Participa2014.cat i els seus arxius; l'expedient de l'encàrrec al CIRE de la presó de Ponent per elaborar les paperetes i les urnes de cartró de la votació, i l'expedient per pagar el transport de tot aquest material. També es demanen els expedients per a la contractació de pòlisses d'assegurances de responsabilitat civil o d'accidents als locals públics que es van obrir el dia de la votació; la llista de material informàtic habilitat als locals per a la votació, les despeses del centre de premsa, muntat a Montjuïc, i que es desglossin les despeses incloses en la partida Processos electorals i consultes populars, dotada amb 5.075.000 euros.

A Presidència se li vol sol·licitar la despesa i les comunicacions als punts de votació a l'estranger, i a Ensenyament, les comunicacions donades a delegacions i a directors de centres escolars públics per cedir-los pel 9-N.

Des que, a finals de desembre passat, el TSJC va admetre a tràmit la querella contra el govern catalàper un delicte de desobediència a la resolució del Constitucional d'aturar la consulta, s'ha designat instructor del cas el magistrat Joan Manel Abril, el qual no ha pogut començar la investigació davant el nombre creixent d'acusacions populars, que ara intenta unificar en una única veu.

LA DATA

05.03.15
La fiscalia superior
demana al TSJC que reclami informació al govern català sobre el 9-N. La resposta del magistrat del TSJC continua pendent.
Darrera actualització ( Dijous, 23 d'abril del 2015 00:00 )