SOCIETAT
BESCANÓ - 23 setembre 2016 2.00 h

Neix un ateneu a Bescanó amb voluntat de cohesió

 S'articula a partir de la independència, la cultura, la memòria històrica i la solidaritat

JOAN OLLER - BESCANÓ

L'Ateneu Republicà de Bescanó es va presentar ahir a l'hotel d'entitats d'aquesta població amb la voluntat d'aplegar “el teixit social que comparteix objectius i il·lusions per les llibertats del nostre país i pels drets dels ciutadans”. El seu president, Carles Genoher, va explicar que aquesta nova entitat local ha nascut a partir del procés “apassionant” de creació de la nova república catalana i s'articula a partir de quatre premisses: “La independència de Catalunya, l'organització, col·laboració i participació en la cultura, la recuperació de la memòria històrica i la cooperació amb el tercer sector i les entitats que fan tasques d'ajuda social i solidaritat.” La nova entitat fa èmfasi en la creació d'un “espai de debat, obert a totes aquelles persones i col·lectius que lluiten per la llibertat dels Països Catalans i el progrés de la seva gent”.

Actualment, el col·lectiu està format per dotze persones que han fixat una quota de 15 euros anuals per als que es vulguin fer socis. Els actes que estableixin els faran a l'hotel d'entitats o en dependències municipals, però els agradaria poder llogar l'antic Centre Republicà Federal, al centre de Bescanó, que està “tal com era abans”, afirma Genoher.

L'entitat ja ha previst dos actes futurs, el Correllengua Bescanó 2016, previst per al 15 d'octubre que ve, i un acte d'homenatge al pintor Isidre Vicens, de Montfullà, per l'aniversari de la seva mort, el gener del 2017.