Duran replica a Mas que no s'adheriran al full de ruta de CDC

“No depèn només d'UDC” continuar presentant-se a les eleccions junts, avisa

Es reuneix amb Juncker i Tusk

24/04/15 02:00 BRUSSEL·LES - ALBERT SEGURA
Juncker i Duran i Lleida es van reunir ahir a Brussel·lesFoto: EL PUNT AVUI.

“No depèn només d'Unió!”, va replicar ahir Josep Antoni Duran i Lleida a Artur Mas, que en una entrevista a El Punt Avui havia assegurat que “ha de ser Unió qui decideixi” si vol continuar o no presentant-se a les eleccions amb Convergència. Segons Duran, “el que no es pot pretendre és purament l'adhesió” dels democratacristians al full de ruta dels convergents, perquè les adhesions en política “ja s'han acabat”. “Tant depèn de Convergència com d'Unió, no comparteixo l'opinió del president”, va advertir després de reunir-se amb Jean-Claude Juncker, el president de la Comissió Europea, a Brussel·les. “Unió no decidirà sumar-se o no al full de ruta de Convergència i Esquerra” sinó que “en votarà un de propi i després està disposat a negociar-lo”, va insistir.

“Sempre hem estat un soci lleial, no hem fallat mai, parlant de lleialtats”, va recordar el president d'Unió, referint-se a ERC. Duran creu que després de les eleccions municipals, amb els pactes als ajuntaments, es podrà veure “en quina mesura ERC és lleial” al president de la Generalitat. I d'això dependrà la convocatòria de les eleccions plebiscitàries el 27 de setembre. Duran insisteix que s'estima més esgotar la legislatura. “Mas és qui té la facultat de dir quan convoca eleccions, ho va fer amb ERC, però el nostre calendari ideal crec que, pensant en CiU i pensant en Catalunya, sincerament, hauria estat el 2016”, va admetre. “Vénen temps d'incertesa política a Catalunya i a Espanya, molta incertesa política, molta inestabilitat”, va avisar.

Duran, que també es reunirà avui amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, no va voler fer “cap lectura ni cap tipus de comentari” sobre el fet que ni Juncker ni Tusk no hagin rebut encara Mas. “Jo celebro el que és meu”, va assegurar, i va recordar que en el passat ja va “acompanyar Mas en alguna visita per veure Barroso”.

LA FRASE

Vénen temps d'incertesa política a Catalunya i a Espanya, molta incertesa política
Josep A. Duran i Lleida
PRES. DEL COMITÈ DE GOVERN D'UNIÓ
Darrera actualització ( Divendres, 24 d'abril del 2015 02:00 )