Avui es vota amb el cap i amb la vista

24/05/15 02:00 -

Les eleccions municipals que se celebren avui a Catalunya es faran amb el cap centrat en la gestió dels ajuntaments i la vista posada en les eleccions plebiscitàries del mes de setembre vinent, que seran la cita electoral més important de la història contemporània d'aquest país. En aquest context, el que avui es juga a cada poble i a cada ciutat té un valor doble. Per una banda, la ciutadania està cridada a exercir la seva elecció pensant en quina força pot ser la millor per gestionar els afers domèstics de l'administració més propera. Però també hi ha la imperiosa necessitat de valorar quines són les formacions que, alhora, poden servir amb més eficàcia o més esforç en el procés cap a la independència del país.

L'exercici de responsabilitat, per tant, és doble en uns comicis en què les dades de participació, tradicionalment baixes en unes municipals, ja seran per si mateixes un indicador de la mobilització ciutadana. En el marc d'aquesta contesa electoral, doncs, les interpretacions que es podran fer seran moltes i des de molts punts de vista, però totes hauran d'avaluar quin grau de consistència té el procés sobiranista. En aquesta valoració serà important, però no decisiu ni definitiu, conèixer com queda Barcelona.

Hi ha, doncs, un grapat d'incògnites que caldrà escatir però que no posaran en dubte que la voluntat popular és la que mana. En els últims anys ha estat el poble el que ha empès la política catalana. Avui el poble té una altra oportunitat evident de marcar un camí de futur per resoldre la situació de risc en què viu un país sota amenaça permanent. Votar amb cap i amb vista serà important.

Darrera actualització ( Diumenge, 24 de maig del 2015 02:00 )