KEEP CALM

Del cap a l'urna

24/05/15 02:00 MARINA LLANSANA
Avui es decideix el futur del procés

Avui, com ahir, no es pot demanar públicament el vot per a cap formació. Però sí que es pot demanar –amb el permís de la Junta Electoral, que ha empès els ajuntaments a canviar estelades per banderes daneses– que els electors optin per una de les 3.681 llistes que es presenten a les eleccions i que han signat el compromís per la independència de l'ANC. Llistes a més de 600 municipis que ja han dit que, si guanyen, s'uniran a l'Associació de Municipis per la Independència a partir de demà i que treballaran per l'Estat propi.

Com sempre passa, el govern espanyol ens ha fet la campanya més fàcil. La filtració que la Policía Nacional va fer a una cèl·lula gihadista advertint-los que els Mossos els estaven investigant va marcar l'inici d'una campanya de despropòsits: des del caos oficial de Renfe que va deixar en evidència el cost de seguir dins l'Estat espanyol fins a l'aprovació al Consell de Ministres de fa dos dies de la llei de seguretat, que permetrà a La Moncloa mobilitzar els Mossos d'Esquadra en defensa d'Espanya. La cirereta va ser Alicia Sánchez-Camacho, que divendres va dir que l'independentisme ja ha desaparegut del carrer, que ja ningú no en parla, que només és al cap del senyor Mas i del senyor Junqueras.

Avui és el dia que hem de demostrar que l'independentisme no és dins el cap de dos líders, ni tan sols dins del cap dels ciutadans, sinó que l'independentisme és dins de totes les urnes del país. Cap dels votants del sí-sí es pot quedar a casa, perquè avui es decideix el futur del procés. Tant que ens costa que ens deixin posar urnes, avui que les tenim, aprofitem-les per dir que volem ser lliures. I la llibertat comença a cada barri, a cada vila, a cada ciutat. Els millors desitjos per a les 3.681 llistes compromeses amb el procés del Principat i també per a les candidatures que al País Valencià i a les Illes lluiten per arrencar els corruptes de les seves institucions. Que tinguem sort.

Darrera actualització ( Diumenge, 24 de maig del 2015 02:00 )