AL CONTRAATAC

Sílvia Cóppulo

SÍLVIA CÓPPULO

Periodista

Caspa al ministeri

Caspa al ministeri

ALBERT BERTRAN


DIVENDRES, 24 DE JUNY DEL 2016

És al·lucinant que sigui el mateix ministre de l'Interior en persona el que batalli dialècticament per fabricar casos falsos de suposada corrupció política a les files de Convergència i d'Esquerra Republicana amb el director de l'Oficina Antifrau de la Generalitat. ¿Com és que no té un segon o un tercer en qui puguin recaure les responsabilitats del joc brut? ¿Potser és motiu de satisfacció i responsabilitat per a ell ocupar-se personalment de conspirar? Sabíem que es feien servir tots els ressorts de l'Estat per destruir i intentar matar políticament l'adversari quan es tracta del sobiranisme català, però d'aquí a comprovar amb quina extrema facilitat Jorge Fernández Díaz traça el circuit que permetrà enviar al jutjat casos en què no hi ha cas, filtrar després aquestes mentides a la premsa afí perquè publiqui suposades històries verdaderes de corrupció en el moment polític més adequat, hi ha un abisme.

De sobte, tot em sembla molt caspós, com si es tractés d'una pel·lícula de sèrie B i sentíssim els personatges d'una espanyolada d'altres èpoques. Hi surten tots: un cap de seguretat a qui es contracten uns treballets d'investigació de quan els fets van passar, just abans de la consulta del­ 9-N. I un parell de cunyades d'un conseller,germanes entre si, que han millorat de categoria professional, i un altre parent d'un líder independentista i els petits terrenys que acaba de comprar, a veure què hi trobes, tot molt previsible, com si el guionista de la pel·li fos un sorneguer mandrós que no s'esforcés a escriure ni una línia amb gràcia.

Digne, recte i honest

Tampoc té desperdici la molta espanyolitat defensada pel mateix Daniel de Alfonso, que, davant les pressions del ministre per inventar on no hi ha res, calculant el possible efecte bumerang d'unes maniobres excessives, posa en valor els seus serveis prestats. Ja els hem clavat una bona trompada amb Ramón Bagó, els hem destrossat el sistema sanitari, els hem acusat i els estem fent la punyeta amb el CTT (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació), recorda el director de l'Oficina Antifrau al ministre.

Ahir al migdia, davant una comissió del Parlament, Daniel de Alfonso es va definir com un home digne, recte, honest, seriós i noble. ¿Sabeu què? Em sembla que el magistrat està convençut de ser una persona d'altes conviccions morals, de la mateixa manera que començo a creure que el ministre de l'Interior està segur de ser la víctima d'aquest escàndol, perquè per a ell tot s'hi val quan es tracta de destruir el sobiranisme català. Aquest és, en realitat, el problema de fons: el mantell de caspa que cobreix els organismes de l'Estat. I on hi ha caspa, no hi ha democràcia
.