POLÍTICA
FIGUERES - 24 agost 2017 2.00 h

La mobilització gironina de cara a l’11-S i l’1-O, en marxa

 El president de l’ANC i l’alcaldessa de Girona intervindran avui en un acte als jardins de la Infància

 Una desena d’activitats de l’ANC s’han programat a la demarcació des d’ara fins a l’11-S

ESTEVE CARRERA - FIGUERES

Avui, dijous 24 d’agost, l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) s’activa a Girona amb un acte en què intervindran l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas; Marta Encuentra, membre del secretariat nacional de l’ANC, i el president de l’entitat, Jordi Sànchez. L’acte, que es farà a partir de dos quarts de vuit del vespre als jardins de la Infància, dona el tret de sortida a les activitats de mobilització de l’ANC gironina de cara a la Diada i l’1 d’octubre.

La convocatòria d’avui se centra en els parlaments dels tres ponents anunciats, però la portaveu de l’ANC gironina, Marta de Puig, avança que Girona també serà l’escenari d’un assaig de la Diada, el 7 de setembre (a dos quarts de vuit del vespre al carrer Ciutadans). Tal com es farà l’11-S, es demana als participants que vesteixin la samarreta d’una edició anterior de la Diada o d’una entitat. L’objectiu és simbolitzar la diversitat de la societat i de les raons que convergeixen cap a la construcció d’un nou país. A l’hora esmentada (l’11-S a Barcelona serà a les cinc de la tarda), es desplegarà una gran pancarta que passarà per damunt dels participants i al seu pas els assistents es posaran la samarreta del 2017, de groc fluorescent, i es crearà un joc de colors.

D’altra banda, segons l’ANC de Girona, ara per ara prop de mig miler de persones ja s’han apuntat al transport amb bus que sortirà de Girona l’11-S per participar en la Diada a Barcelona. Les reserves (18 euros) es fan en línia a través del portal web de la llibreria Les Voltes .

Sant Quirze de Colera

La capital de la demarcació no és l’únic punt de mobilització: el calendari del portal de l’ANC recull una desena d’actes programats arreu de les comarques gironines abans de l’11-S. Entre aquests, destaca el que organitzen Òmniun Cultural i l’ANC de l’Alt Empordà el dissabte 2 de setembre al monestir de Sant Quirze de Colera (inicialment anunciat pel 26 d’agost, s’ha ajornat una setmana perquè coincidia amb la manifestació de Barcelona). Hi intervindran els diputats i senadors Magda Casamitjana, Lluís Llach, Lluís Guinó i Jordi Martí. S’espera els assistents a partir de les 17.14 h i les intervencions s’iniciaran a les sis. A dos quarts de vuit es preveu un sopar compartit amb els plats que portin els assistents i hi haurà servei de bar. Per qüestions d’espai, es demana als participants que s’apuntin prèviament: Santquirze2017@gmail.com.

LES DATES

24/08/17
Als jardins de la Infància
de Girona, acte de l’ANC amb Marta Madrenas, Marta Encuentra i Jordi Sànchez.
02/09/17
A Sant Quirze
de Colera, acte d’Òmnium i l’ANC: Magda Casamitjana, Lluís Guinó, Lluís Llach i Jordi Martí.
07/09/17
Al carrer Ciutadans de Girona,
acte d’assaig de l’escenografia de la Diada organitzat per l’ANC.