POLÍTICA
BARCELONA - 25 gener 2017 2.00 h

Artur Mas rep la citació per comparèixer al judici pel 9-N

 Defensa que és un “judici polític”

 El conseller Mundó retreu al fiscal general la judicialització de la política

REDACCIÓ - BARCELONA

L'expresident de la Generalitat Artur Mas va rebre i signar ahir la citació judicial perquè comparegui al judici que se li obre el dia 6 de febrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ho confirmava ell mateix a través de la xarxa social Instagram, en què publicava una foto que el mostrava signant la recepció de la citació judicial, acompanyada d'un missatge en què l'expresident defensa que s'enfronta a un “judici polític” per haver defensat “idees democràtiques i pacífiques”. Segons fonts de l'entorn de l'expresident citades per l'agència Efe, la citació insta Artur Mas a presentar-se davant del tribunal el 6 de febrer a les 9 del matí, però sense que s'especifiqui encara l'ordre de les compareixences en una vista que s'ha d'allargar fins al dia 10.

Mas s'asseurà al banc dels acusats junt amb l'exvicepresidenta del seu govern, Joana Ortega, i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, tots tres acusats dels delictes de desobediència i prevaricació per haver decidit celebrar la consulta del 9-N malgrat que havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional a petició del govern espanyol de Mariano Rajoy i a pesar que, finalment, el govern català havia renunciat a convocar la consulta prohibida i va recórrer a la fórmula del procés participatiu, sense cap implicació jurídica.

Per altra banda, el conseller de Justícia, Carles Mundó, retreia ahir al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, la judicialització de la política i l'advertia de l'“error d'insistir en la via penal per resoldre un conflicte de naturalesa política”. La fiscalia emetia un comunicat en què obviava aquest tema de debat en la reunió. Segons el Departament de Justícia, el dinar a Madrid va tenir lloc a petició de la fiscalia general de l'Estat, segons informava ahir l'agència ACN.