POLITICA
BARCELONA - 24 març 2016 12.27 h

Mundó diu que Margalló i Catalá no es van interessar per la gestió de l'accident de Freginals

 El conseller Mundó diu que els ministres Margalló i Catalá no es van interessar per la gestió de l'accident de Freginals

ACN - BARCELONA

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha assegurat aquest dijous que ni el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ni el de Justícia, Rafael Catalá, es van interessar per les gestions de l'accident d'un autocar a Freginals (Montsià) diumenge passat. Així, ha dit que Catalá no l'ha trucat per parlar de les feines dels forenses o del reforç al jutjat d'Amposta, i que les gestions amb els consolats i ambaixades per repatriar els cossos els va realitzar el conseller Raül Romeva, sense que el ministeri fes d'intermediari.

En una entrevista a RAC1, Mundó ha dit que “no hi ha hagut massa interès, per ser amables, per part del Ministeri d'Afers Exteriors, malgrat que les víctimes eren estrangeres”. En tot cas, ha dit que la gestió de la Generalitat ha estat eficaç tant en les autòpsies, com la identificació dels cadàvers, l'atenció als ferits i als familiars, les gestions burocràtiques i la repatriació dels cossos. A nivell internacional, ha dit, el Govern “ha estat a l'alçada”. En tot cas, no ha volgut valorar la relació política entre ambdós governs, sinó que calia centrar-se en l'atenció als familiars.

Respecte el ministre Catalá, ha dit que té una relació “normal” amb ell i que parlen sovint, però no ho ha fet sobre l'accident de Freginals.