Mas rebutja haver sembrat dubtes sobre els comicis

“Clar que hi haurà eleccions”, afirma el president de la Generalitat, que es referma en el 27-S en tot el que depèn d'ell

ERC assegura que el pacte amb CiU serà vigent fins a la convocatòria

25/04/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El president de la Generalitat ahir al tercer fòrum europeu de la diversitat Foto: MARTA PÉREZ / EFE.

El president de la Generalitat i ERC van girar full ahir de la polèmica entorn de la data de les catalanes, previstes pel 27 de setembre. “Clar que hi haurà eleccions.” Artur Mas va insistir així que els comicis se celebraran el quart diumenge de setembre en tot el que depèn d'ell. I va rebutjar que hagi “sembrat dubtes” sobre la possibilitat que s'ajornin. Mas va demanar que no li preguntessin més per “pures evidències”. I va evitar referir-se altre cop a la reflexió que va fer el dia de Sant Jordi davant corresponsals estrangers que un eventual avançament de les eleccions espanyoles podria afectar el 27-S, en la qual cosa ahir la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va coincidir. Tampoc va entrar en el toc d'atenció fet a ERC en l'entrevista a El Punt Avui TV en el sentit que les catalanes també depenen d'un pacte d'estabilitat –el que mantenen CiU i els republicans– que no s'està complint al 100% perquè es perden votacions parlamentàries. La portaveu de Convergència, Mercè Conesa, va insistir a demanar “lleialtat” a Esquerra en el compliment del pacte d'estabilitat. “Ens agradaria arribar al 27 de setembre per un camí com més pla millor”, va remarcar.

La resposta d'ERC va ser recórrer al manual de la prudència. La secretària general dels republicans, Marta Rovira, convençuda que el 27-S hi haurà eleccions, va garantir que l'acord amb CiU “seguirà vigent” fins aleshores. Els dos grups parlamentaris –va admetre– “tenen dos projectes ideològics diferents”, però estan compromesos a fer que “els ciutadans de Catalunya puguin votar per decidir en quin futur país volen viure”. Rovira va dir que ara cal “sortir al carrer i convèncer tot el món que la independència és la millor opció, a fi d'ampliar la majoria cada cop més gran”.

Des del PP, la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, va titllar el president català de “pesat”. El va acusar d'“avorrir tothom” amb els seus “dubtes” sobre la data de les eleccions catalanes.

LES FRASES

Clar que hi haurà eleccions. Jo, el dubte, no l'he sembrat
Artur Mas
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Som projectes ideològics molt diferents, però això és el que ens fa forts
Marta Rovira
SECRETÀRIA GENERAL D'ERC
Darrera actualització ( Dissabte, 25 d'abril del 2015 02:00 )