POLÍTICA
GIRONA - 25 agost 2017 2.00 h

“La Diada és la clau per obrir les urnes del referèndum”

 El president de l’ANC, Jordi Sànchez, anima els gironins a mobilitzar-se i assistir massivament a l’acte de l’11 de setembre

 L’alcaldessa Marta Madrenas afirma que “Girona no fallarà a Catalunya”

NÚRIA ASTORCH - GIRONA

El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va animar ahir els gironins a participar massivament en la manifestació de l’11 de setembre i a “ocupar pacíficament els carrers de Barcelona”, ja que, segons va raonar, la Diada és “clau i imprescindible” amb vista al referèndum. “L’11 de setembre és la clau per obrir les urnes de l’1-O”, va assegurar. Sànchez també va convidar els ciutadans de Girona a prendre part en la manifestació que aquest dissabte es farà a Barcelona per condemnar el terrorisme. “No es tracta de fer escarni polític, però no ens podem quedar asseguts al sofà veient com usen el terrorisme per tancar la carpeta de la independència; els hem de dir que no tenim por”, va exposar Sànchez en l’acte que es va celebrar als Jardins de la Infància i que va ser seguit per un centenar de persones. Segons el líder de l’ANC, a partir de diumenge, “un cop tancat el procés de dol” per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, cal donar “gas a màxima potència per guanyar primer l’11 de setembre i després l’1-O”. A més, el president de l’ANC va instar els gironins a superar els dubtes i tenir confiança en el govern català. “Oblidem-nos de les urnes; hi seran”, va afirmar.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que també va intervenir en l’acte organitzat per l’ANC local, va declarar que “Girona no fallarà, Catalunya”. Madrenas va exposar que ara cal ser-hi: “Ja som a la meta; ja hi hem arribat. Ens hem alçat i hem dit que no tenim por”, va dir l’alcaldessa de Girona, que va argumentar que l’única cosa que l’atemoreix és pensar que els seus fills algun dia li poguessin retreure que no hagués tingut el coratge de fer tot el possible per assolir la república. “L’1 d’octubre votarem sí i ens guanyarem la llibertat i la independència”, va dir Madrenas, que va reiterar el seu compromís amb la celebració del referèndum.