POLÍTICA
PALMA DE MALLORCA - 25 octubre 2016 2.00 h

El PSIB demana “no entregar” tot el grup parlamentari

 Armengol sol·licita una reunió amb Fernández perquè només s'abstinguin els parlamentaris imprescindibles

AGÈNCIES - PALMA DE MALLORCA

Amb la mateixa contundència que va defensar el no del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy, la presidenta del govern balear i secretària general del PSIB, Francina Armengol, intentarà aquesta setmana convèncer la gestora del partit perquè permeti que només s'abstinguin els diputats imprescindibles per permetre la investidura de Mariano Rajoy, en lloc “d'entregar tot el grup parlamentari”. Armengol, que creu que facilitar el govern de Rajoy és un “error històric”, va avisar que fer-ho en bloc seria “doblement un error”, així que vol intentar convèncer la gestora que no imposi un “mandat imperatiu” que, a més, no existeix.

En el mateix sentit, es pronunciava el portaveu socialista a les Balears, Francesc Miralles. “No hem decidit trencar la disciplina de vot perquè tenim l'esperança que la direcció del patit vegi la necessitat de fer pinya, de cosir (...)” i de permetre que “les diferents sensibilitats” es manifestin en la votació d'investidura”, va dir en finalitzar la reunió que el PSIB va mantenir ahir després del comitè federal de diumenge. En conseqüència, l'executiva va acordar sol·licitar una reunió entre Armengol i el president de la gestora, Javier Fernández, per demanar-li que “no lliuri al PP tots els vots socialistes”. “És obvi que els dos diputats del PSIB, Sofia Hernanz i Pere Joan Pons, pretenen votar en contra de Rajoy, però el partit vol “esgotar les possibilitats” d'entesa amb la gestora “per no haver d'arribar a aquest extrem”, va expressar Miralles. “En qualsevol cas, continuarem sent coherents amb el que hem defensat fins ara i fidels al pronunciament de les bases”, va subratllar el portaveu del PSIB.

Per la seva banda, Armengol va evitar pronunciar-se sobre què faran els dos parlamentaris balears si no aconsegueix convèncer la gestora que canviï d'idea.