POLÍTICA
L'HOSPITALET DE LLOBREGAT - 26 març 2017 3.00 h

El PP fa pinya amb Albiol per després del procés ‘derrotat'

 Santi Rodríguez serà el secretari general i Fernández Saltiveri, Reyes, Llobet i Villagrassa, vicesecretaris clau

 Albiol vol atraure els “profundament espanyols” i no les “escorrialles” de CiU

XAVIER MIRÓ - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

El PP català ja considera derrotat el procés independentista i, per afrontar l'endemà, fa pinya amb el nou president, Xavier García Albiol, que ja fa dos anys que exerceix com a líder des d'un càrrec que ha funcionat de manera provisional. Per això, ahir les bases van donar un suport clar a Albiol –717 vots de 1.068 compromissaris– com a relleu de l'expresidenta Alícia Sánchez-Camacho però també ho van fer a la ponència política en el catorzè congrés que aquest cap de setmana celebren a l'hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat.

Sánchez-Camacho va donar per acabat el procés així com també per derrotat l'independentisme en el seu discurs de comiat de la presidència del partit a Catalunya: “Es pensaven que haurien guanyat, que Espanya era feble i que al PP ens tremolarien les cames, però qui ha perdut és l'independentisme i tots els que volen separar Catalunya de la resta d'Espanya.” En el congrés que porta per lema Catalunya, con España, adelante! va acusar el govern de la Generalitat de Catalunya de monologar i de voler-se imposar en comptes de dialogar i actuar dins de la llei. En la presentació d'Albiol, la ministra de Defensa i secretària general del PP espanyol, María Dolores de Cospedal, va advertir al govern de Catalunya que l'Estat espanyol no es mourà ni un mil·límetre. També va augurar que els independentistes s'acabaran barallant pel que “quedi del naufragi i ho saben”.

La conjura per derrotar el procés independentista es va repetir ahir com un mantra en les diverses intervencions que hi va haver fins al punt que la nova direcció escollida no vol que aquest sigui l'únic accent identificatiu dels populars. Per tant, la nova mà dreta d'Albiol, el diputat i ara ja secretari general, Santi Rodríguez, va demanar disculpes als compromissaris que volien que el text de la ponència fos més rotund en la qualificació del PP com la del partit que posarà fi al procés: “Ho som, però també som un projecte amb vida pròpia, per a les persones.”

En el mateix sentit, el portaveu parlamentari, Alejandro Fernández, va demanar calma i serenor als seus militants durant els propers mesos per tal d'afrontar les “provocacions”, segons ell, que els independentistes faran. Amb una resposta ajustada a la llei, venia a dir, derrotaran el procés de la mateixa manera com creu que l'han mantingut a ratlla durant cinc anys.

Primerament, els populars hauran de millorar els resultats electorals a Catalunya després que el procés independentista i la irrupció de Ciutadans han fet que passés, amb Sánchez-Camacho, dels seus millors resultats històrics a Catalunya a ser una força perifèrica al Parlament i en la governabilitat catalana. En la ponència, reivindiquen l'espai de la centredreta política, la ideologia liberal i “el dret a decidir sobre l'educació dels nostres fills, sobre la llengua per parlar en carrers i escoles, sobre la cultura o sanitat o quin alcalde volem”. També fan una reivindicació de l'educació religiosa, de la fi de l'immersió lingüística per tal que el castellà i l'anglès guanyin pes a les aules en detriment del català, i perquè sigui alcalde l'alcaldable més votat. “Tenim dues llengües de les quals ens sentim orgullosos” afirmava el regidor barceloní Alberto Fernández Díaz.

García Albiol defensa que el PP català és el partit de la convivència i el respecte però, al mateix temps, li demana que representi els catalans “oblidats”, no independentistes, “profundament espanyols” així com també que renunciï a recollir les “escorrialles” del pujolisme i de CiU.

L'executiva nova

Santi Rodríguez acompanyarà Albiol com a secretari general amb la nova atribució, segons la reforma del reglament, de vigilar els indicis de corrupció o les irregularitats dels membres del partit. Manuel Reyes serà el vicesecretari d'acció política; Alberto Fernández Saltiveri, el vicesecretari d'organització; Josep Llobet, el territorial i Alberto Villagrasa, el de política municipal. Els diputats Esperanza García i Juan Milián ocuparan altres vicesecretaries al costat d'Antonio Gallego, Alicia Richart, Àngels Esteller i Concepció Veray.

Santi Rodríguez
Secretari general
Manuel Reyes
Vsecr. d'acció política
Josep Llobet
Vsecr. de territori
Alberto Villagrasa
Vsecr. de política mpal.