POLÍTICA
Girona - 26 juliol 2015 2.00 h

Isabel Muradàs deixa Unió perquè no comparteix el projecte nacional del partit

 La regidora de Girona i diputada al Parlament assegura que no se sentiria còmoda continuant a la formació

 Va anunciar-ho a la direcció fa deu dies

JORDI NADAL

La regidora de Girona per CiU, Isabel Muradàs, deixarà de militar a UDC perquè no està d'acord amb la línia que ha pres el partit en la qüestió nacional. La regidora, que també és diputada al Parlament, diu que ha pres la decisió per coherència amb el seu pensament i per respecte a si mateixa i als que han estat durant quinze anys els seus companys de militància. En aquest sentit, admet que no se sentiria a gust militant en un partit amb què no comparteix una qüestió cabdal com el projecte nacional. Aclareix, però, que continua sentint com a propis els principis fundacionals d'Unió. “Respecto la decisió del partit, però no la comparteixo. I per això penso que sortir-ne és el més respectuós.”

La regidoria de Girona

La seva decisió ha estat llargament reflexionada les darreres setmanes, assegura, i destaca que ha estat un procés emocionalment complicat: “Són molts anys de militància, de compartir amb amics —que segur que continuaran essent-ho—, d'experiències viscudes i de feina feta.”

La seva marxa d'UDC no afectarà la seva continuïtat al govern de Girona, ja que entén que el fet de ser regidora és un compromís que va assumir amb la ciutat i les persones que hi viuen i que ha de complir-lo. Pel que fa a quin serà el seu futur polític, assegura que no ho sap. En aquesta línia, diu que no li ha arribat encara el moment de plantejar-se si se suma al projecte de Demòcrates de Catalunya —seguint així el camí d'altres persones que han abandonat UDC— o si militarà en alguna altra formació política. Tot i aquesta posició, no defuig expressar el seu suport inequívoc al president Mas i a la llista de Junts pel Sí, de cara a les eleccions del 27 de setembre. Reclama, però, que es faci política “en majúscules, abans i després de les eleccions”. Qualifica Junts pel Sí com un projecte “engrescador, fresc, proper i trencador”, amb què admet sentir-se molt còmoda. Muradàs va anunciar a la direcció d'Unió la seva decisió de deixar el partit ja fa deu dies.

LES FRASES DE MURADÀS

Un ha de ser coherent amb el que pensa, el que diu i el que fa, i per això deixo de militar a Unió
Amb un moment com el d'ara, no puc estar d'acord amb la posició que el partit ha agafat
No m'ha arribat el moment de decidir si militaré en algun altre partit o no. La vida dóna moltes voltes