POLÍTICA
BARCELONA - 26 agost 2017 2.00 h

Puigdemont assegura que tenen 6.000 urnes per a l’1-O

 Declara al ‘Financial Times’ que aturar el referèndum pels atemptats seria deixar vèncer els terroristes

REDACCIÓ - BARCELONA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que el govern té preparades més de 6.000 urnes per a l’1-O. Després dels processos judicials oberts contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el que era secretari general del departament, Francesc Esteve, pel fallit concurs de selecció d’empreses proveïdores d’urnes, Puigdemont confirmava que l’executiu ja les ha adquirit per al referèndum. “No veig com l’Estat pot aturar-lo”, va dir en una entrevista al Financial Times .

Puigdemont confessa que no vol anar a la presó com a conseqüència de l’organització de la votació, però hi afegeix: “No hi ha res que em puguin fer que em faci aturar aquest referèndum.” Quan feia poc més d’una setmana dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Puigdemont va deixar clar que l’executiu no variarà els seus plans després dels atemptats. Fer-ho, assegura el president de la Generalitat al rotatiu, equivaldria a deixar vèncer els terroristes. “El retorn a la normalitat és una derrota per als terroristes”, argumenta.

En l’entrevista, Puigdemont no evita les crítiques al govern espanyol perquè, segons denuncia, ha jugat políticament amb la seguretat dels catalans, per exemple, amb un infrafinançament del cos dels Mossos d’Esquadra. “Els vam demanar que no juguessin políticament amb la seguretat”, va afirmar el president de la Generalitat. “Desafortunadament, el govern espanyol tenia unes altres prioritats”, va lamentar.

Puigdemont també va defensar la gestió dels atemptats feta pels Mossos d’Esquadra encara que no tenien totes les eines necessàries per actuar. Respecte als arguments dels que assenyalen que l’èxit de l’operació posterior als atemptats anticipa l’èxit d’una Catalunya independent, Puigdemont respon que cada dia demostren que estan “preparats per actuar com un estat independent” i no tan sols en “moments excepcionals”.