POLÍTICA
Girona - 26 setembre 2015 2.00 h

Mobilització als pobles per seguir l'escrutini del 27-S

 Partits i entitats convoquen els veïns a compartir els resultats de la nit electoral en espais públics

 Els advocats demanen a les entitats bancàries que “es mullin” dient si marxaran en cas de DUI

NÚRIA ASTORCH

Les candidatures que concorren a les eleccions de diumenge van tancar ahir una campanya electoral que ha estat clarament marcada pel caràcter plebiscitari del 27-S i la polarització dels missatges al voltant del sí o el no a la independència. I també ahir es van donar a conèixer diverses iniciatives per tal de seguir diumenge, col·lectivament, l'escrutini electoral que emetrà TV3. L'ANC de Girona, que s'ha ofert per ajudar a votar aquelles persones que tinguin problemes per desplaçar-se fins al col·legi electoral, ha fet una convocatòria per a dos quarts de nou del vespre a la plaça Calvet i Rubalcaba (a tocar de la plaça del Lleó) per seguir els resultats amb una pantalla gegant i menjar un entrepà de botifarra a la brasa per sopar. La plaça Miquel Santaló de Girona serà el lloc de trobada de Junts pel Sí. La mateixa escena es repetirà al centre cultural Can Gruart de Vilablareix i al pavelló de Llambilles. Altres municipis del Gironès on hi ha previstos actes per seguir la nit electoral són Medinyà (local social), Bordils (La Pioixa), Sant Andreu Salou (local social), Aiguaviva (plaça de l'Ajuntament), Sant Jordi Desvalls i Cervià de Ter (Ajuntament), i als pavellons de Sant Julià de Ramis i Canet d'Adri.

A la comarca de la Selva els resultats es podran seguir als concerts de barraques de la festa de Santa Coloma de Farners, gràcies a una pantalla gegant; a Blanes hi haurà dues pantalles al Casal La Cooperativa, i a Caldes de Malavella Junts pel Sí ha instal·lat una pantalla a la sala annexa de la Casa Rosa.

Al Pla de l'Estany, l'ANC proposa seguir la nit electoral al local social del poble de Corts (Cornellà del Terri), i Junts pel Sí ha preparat un seguiment al Cafè del Sol de la plaça de les Rodes de Banyoles. A Olot s'habilitaran dos espais públics: la CUP cita la gent a la plaça del Cinema Colon i Junts pel Sí, a la sala El Torín.

A l'Empordà també s'han organitzat diversos actes socials. A Verges el consistori habilitarà un projector amb pantalla a la sala polivalent; a Sant Feliu de Guíxols, la Casa Irla serà el punt de trobada, i a Palamós, Junts pel Sí ha acordat trobar-se a la taverna El Casino. A la Bisbal, s'ha triat la plaça del Castell per posar-hi una pantalla gegant i per seguir l'escrutini tot bevent cava. A Castelló d'Empúries, l'Ajuntament instal·larà una pantalla gegant a la plaça dels Homes, i al municipi del Port de la Selva es farà el seguiment des del mateix col·legi electoral, a l'Espai Port.

D'altra banda, el Col·legi d'Advocats de Girona ha demanat a les entitats bancàries que es pronunciïn públicament, abans de diumenge, sobre la idea de marxar de Catalunya en cas de declarar la independència. “Denunciem qualsevol ingerència de qualsevol poder sobre el vot, que ha de ser lliure”, sosté aquest col·legi professional.