Més de 3.130 vots a Girona en la pròrroga del 9-N

De mitjana 224 ciutadans han votat cada dia a la delegació de la Generalitat i l'afluència es va mantenir fins ahir mateix

Se sumen als més de 262.000 que van votar en la jornada històrica

26/11/14 00:00 GIRONA - DANI VILÀ
Un dels ciutadans que van votar ahir en l'últim dia de pròrroga de la celebració del 9N a la seu de la Generalitat a Girona, únic punt possible de votació en aquests quinze dies Foto: D.V.
Notícies de ...

Un total de 3.139 persones han votat a la delegació de la Generalitat a Girona en els quinze dies de pròrroga que va donar el govern després de la jornada del 9-N i que se sumen a les més de 262.000 persones que ja van votar el dia assenyalat. Ahir era l'últim dia que es podia emetre el vot i encara 118 persones es van acostar a la seu del govern català a la capital gironina.

L'afluència de ciutadans ha estat constant cada dia, per bé que ha anat decreixent a mesura que passaven els dies. Així el dia amb més votació va ser l'endemà mateix del 9-N, quan pràcticament mig miler de ciutadans van emetre el seu vot. La xifra de votants es va anar reduint els dies posteriors però van superar els 300 encara els dies 11 i 12 de novembre, mentre que a final de setmana la xifra ja va rondar els 250.

Si se'n fa una lectura global, de mitjana han passat 224 persones per fer la seva votació fins a l'edifici de l'antic Santa Caterina, únic punt de votació a les comarques gironines on es podia emetre el vot.

Ni votar l'últim dia

En molts casos, els votants que ho han fet després del 9-N era perquè no s'havien adonat que la direcció del DNI era diferent del lloc on residien i no havien pogut votar el diumenge. Fins a l'últim dia hi havia gent despistada, com un noia que pretenia votar i va aportar l'empadronament sense adonar-se que tenia el carnet d'identitat caducat, fet que tampoc li va permetre votar. Un altre cas dels votants d'ahir era un noi que tenia el DNI caducat i que se'l va anar a renovar a Portbou finalment perquè era el lloc on li donaven hora amb més rapidesa. En tots els casos, els vots es posaven dins d'un sobre amb una fotocòpia per al DNI per comprovar que no es votés dues vegades. La recollida de vots ha anat a càrrec de funcionaris voluntaris que en els seus dies festius destinaven part de la jornada a apuntar i registrar els votants que no havien votat el 9-N a la seu de la Generalitat.

LA XIFRA

496
persones
van votar el 10-N i ha estat el dia amb més participants de la pròrroga atorgada per la Generalitat.
Darrera actualització ( Dimecres, 26 de novembre del 2014 00:00 )