CDC engega una campanya amb accent social pel 27-S

Exposa els beneficis de la independència i intenta connectar amb sectors no independentistes per ampliar la majoria social

Rull defensa que el procés constituent s'ha d'obrir a Catalunya

28/05/15 02:00 BARCELONA - O.A.-E
Mercè Conesa i Josep Rull amb un cartell de la campanya “Benvinguts al futur” Foto: ACN.

Les retallades i l'ombra de la corrupció poden haver estat les raons del càstig desigual que ha patit CiU a les municipals. A quatre mesos exactes pel 27-S, i després que BComú hagi aconseguit l'alcaldia de Barcelona, CDC engegava ahir una campanya amb un marcat accent social de cara als comicis per intentar revertir la tendència a la baixa i mantenir-se com a primera força. Els sectors de la població moderats o que confien en un encaix amb Espanya són el primer objectiu a convèncer per la formació d'Artur Mas. L'estratègia s'empelta amb el procés de refundació que viu el partit en dues fases. Una primera fins a la convenció nacional del juliol i una segona fins al congrés de l'hivern.

CDC exposa els beneficis quotidians de la independència amb el lema Benvinguts al futur. Compara les perspectives positives de l'estat propi (“una escola de qualitat”, “més feina”, “excel·lència a la universitat”, “unes rodalies que funcionen”) amb els greuges que pateix Catalunya dins de l'Estat espanyol.

El coordinador general del partit, Josep Rull, va remarcar que pretenen transmetre “optimisme” per ampliar la majoria social independentista. CDC també exhibia així la seva determinació amb el procés després que Mas es refermés amb la data de les eleccions, i mentre Unió viu convulsions internes per la consulta del 14-J. “No podem perdre ni un dia, ni un minut”, va advertir Rull als seus socis de federació. En les setmanes vinents CDC obrirà un debat a través de les xarxes socials i amb una quarantena d'actes per preparar la convenció del juliol. Vist el suport d'Ada Colau, Rull va advertir que el procés constituent no es fa a Madrid sinó amb “la gran revolució pacífica” de la independència.

Darrera actualització ( Dijous, 28 de maig del 2015 02:00 )