POLÍTICA
BARCELONA - 28 octubre 2016 2.00 h

L'Assemblea d'Electes ja supera el miler d'inscrits

 L'allau de registrats sorprèn l'AMI, que no activarà la campanya informativa fins a la reunió del 18 de novembre

ÒSCAR PALAU - BARCELONA

L'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECat) que va constituir formalment dimecres l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i que es vol constituir com a òrgan legítim latent per culminar el procés si l'Estat acaba anul·lant les institucions catalanes, ha arrencat amb una força inesperada fins i tot per als mateixos impulsors. Ahir, a quarts de set de la tarda, la base de dades voluntària creada tot just la vigília ja superava els 1.200 registrats, un 13% del total de 9.283 càrrecs electes que hi ha a Catalunya, el total dels potencials integrants.

Fonts de l'AMI admetien que els ha sorprès un “ritme tan alt” d'adhesions d'entrada, ja que esperaven que aquest fos més progressiu, tenint en compte que no n'ha fet cap difusió més enllà de la conferència de premsa de dimecres, i encara no ha endegat la campanya informativa que vol desplegar per explicar la iniciativa a tot el territori. Aquesta, de fet, no s'iniciarà abans del consell directiu i l'executiva ordinària que farà l'associació el 18 de novembre vinent a Tarragona, que ha de donar el vistiplau al calendari d'actes que organitzarà. La idea és que n'hi hagi almenys un a cada àrea geogràfica, al qual es convidarà els càrrecs electes de tots els partits, bàsicament regidors.

L'AMI va evitar donar més detalls ahir, com ara el partit o el territori de procedència, sobre les inscripcions, que es poden fer al web aecac.cat. Els electes han d'omplir un formulari que els demana les dades personals, però l'entitat en validarà ara un per un l'autenticitat abans de donar-les per bones i enviar-los a casa el carnet de pertinença que ha emès.

En tot cas, una allau dels inscrits ja ha anunciat des de dimecres la seva adhesió a través de les xarxes socials, on ha fet una crida a eixamplar l'AECat. Entre ells hi ha multitud d'alcaldes i regidors de tots els partits independentistes (PDECat, ERC, CUP, MES, Demòcrates i Solidaritat), a més d'un grapat de diputats al Parlament i també al Congrés, com el republicà Gabriel Rufián. El corrent de la CUP Poble Lliure saludava igualment ahir la iniciativa assegurant que ha de ser la “llavor d'organització de base i territorialitzada dels i les electes”, i que pot ser una “eina útil” per a la ruptura.

LA XIFRA

1.200
inscrits
tenia ahir a la tarda la base de dades electrònica de l'AECat, poc més de 24 hores després que es creés.