El jutjat de Figueres sí que admet les autoinculpacions

Accepta els escrits d'una vuitantena de persones que s'han autoinculpat pel procés participatiu del 9-N i es desmarca així del de Girona, que dimecres en va rebutjar cent seixanta

28/12/14 02:00 FIGUERES - REDACCIÓ
La cua que es va formar ahir, entre deu i dotze del matí, per entrar al jutjat de guàrdia de Figueres. Foto: ACN.
Notícies de ...

El jutjat de guàrdia de Figueres es va desmarcar ahir del de Girona i va admetre unes vuitanta autoinculpacions pel procés participatiu del 9-N. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de l'Alt Empordà havia fet una crida a autoinculpar-se, tot i que temien que el gest fos en va. “Hi havíem de ser, ens l'admetessin o no”, va explicar Conxita Tubert, després de registrar la seva autoinculpació al jutjat de guàrdia de Figueres. El representant comarcal al secretariat nacional de l'ANC, Sebastià Pèlach, va lamentar que algun jutge no permeti fer un exercici de solidaritat i de rebuig al procés judicial obert contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau. Dimecres, el jutjat d'instrucció número 3 de Girona, que és el que estava de guàrdia, va rebutjar 160 autoinculpacions al·legant que dels escrits “no es desprèn ni una autoinculpació, ni una confessió, ni una participació en fets objecte d'investigació en cap dels jutjats d'aquest partit judicial”, segons publica ACN.

És per això que les persones que es van presentar al jutjat es pensaven que tornarien a casa sense haver-ho aconseguit. “Volíem tornar a testimoniar, una vegada més, i en van infinites, quin és el nostre capteniment i que no sortirem d'aquí”, va afirmar. Pèlachs va assegurar també que “es tracta d'un exercici simbòlic i que vol demostrar que bona part de la societat catalana té responsabilitat compartida amb el president, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament a l'hora d'organitzar el procés participatiu del 9-N”. “Només són dirigents que van fer el que els demanàvem, fins i tot una mica menys del que hauríem volgut; si hi ha alguna responsable, som nosaltres”, va dir.

Una de les persones que ahir va decidir autoinculpar-se, Xavier Capelleda, va comentar que ni tan sols admetre el registre del document “va contra la ciutadania” i va animar els gironins que no van poder entrar el formulari a buscar alternatives. També Pèlach va animar els ciutadans a qui fins ara han rebutjat autoinculpar-se a apropar-se fins a Figueres perquè “almenys ara sabem segur que aquí ho accepten”. El representant comarcal del secretariat nacional de l'ANC pensa que el degoteig d'autoinculpacions durant els propers dies serà continu.

Darrera actualització ( Diumenge, 28 de desembre del 2014 02:00 )