POLÍTICA
BARCELONA - 29 gener 2017 0.00 h

Súmate tria Montse Sánchez per avançar cap al referèndum

 La coordinadora del Baix Llobregat s'imposa per 98 vots a 48

 Puerto denuncia irregularitats i ingerències

E. BELLA - BARCELONA

Montse Sánchez és des d'ahir la nova presidenta de l'entitat de castellanoparlants independentistes Súmate, en substitució de Chema Clavero, que va plegar per motius de salut. La coordinadora del Baix Llobregat i vicepresidenta social de l'entitat es va imposar amb claredat, per 98 vots a 48, al seu rival Manuel Puerto, en una assemblea extraordinària celebrada a les Cotxeres de Sants. En declaracions a El Punt Avui, Sánchez va destacar la urgència de preparar la campanya pel referèndum sobre la independència. “No tenim tant de temps i hem d'estar preparats per si el referèndum s'avança i es fa abans del setembre”, va advertir la flamant presidenta. Sánchez preveu organitzar una campanya pròpia pel referèndum i té intenció d'obrir Súmate a actes de caràcter social.

L'assemblea no va estar exempta de polèmica, ja que Puerto va renunciar a defensar el seu programa descontent amb la intervenció “a favor de Sánchez” dels dos expresidents, Clavero i Eduardo Reyes. El candidat perdedor també va denunciar “abusos” en la composició de la mesa i en el recompte de vots delegats i va lamentar que “en l'imaginari quedarà que Súmate és una entitat controlada pels partits”.

Sánchez va negar cap irregularitat, va puntualitzar que els expresidents es van limitar a donar la benvinguda als socis, va destacar “la transversalitat i l'enriquiment” que suposa que a Súmate hi hagi gent amb vinculacions amb diferents partits i va advocar per “fer honor al nom” de l'entitat.

LA FRASE

No tenim tant temps, i hem d'estar preparats per si el referèndum s'avança i es fa abans del setembre
Montse Sánchez
PRESIDENTA DE SÚMATE