POLÍTICA
GIRONA/BARCELONA - 29 març 2018 2.00 h

L’Estat portarà Madrenas a la fiscalia per haver cridat “a l’atac”

 L’alcaldessa de Girona respon a Millo que s’inventa el relat de la concentració de divendres

 Els autors de les pintades a la Subdelegació diuen que mantenen la lluita

G.B./J.P - GIRONA/BARCELONA

L’Estat portarà a la fiscalia el discurs que l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va realitzar divendres al vespre durant la concentració a la capital gironina en protesta contra l’empresonament de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell i Dolors Bassa. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va manifestar ahir des de Girona que Madrenas va “instal·lar” una tarima davant la Subdelegació gironina i “en un míting” va fer una “crida clara i concreta” a “la revolució i a la mobilització de la gent en contra dels principis que garanteixen la nostra convivència” mentre desplegava “un atac contra l’estat de dret, contra la democràcia, contra el govern d’Espanya i contra la independència del poder judicial”.

Millo va carregar de nou contra Madrenas i en va criticar “l’actitud sectària, partidista i que ataca l’esperit de convivència”. Va detallar que la Subdelegació del Govern espanyol ha fet un informe complet dels fets i que la Guàrdia Civil ha obert diligències que s’enviaran a la fiscalia. La denúncia inclou el discurs de Madrenas i les pintades a l’edifici.

Millo vincula la crida “a l’atac” de l’alcaldessa a “l’atac vandàlic” a l’edifici de la Subdelegació del Govern de l’Estat diumenge, quan al matí un grup de joves de La Forja va realitzar pintades de groc a la façana.

Marta Madrenas va qualificar el relat de Millo de “completament inventat”. Madrenas va reaccionar a través de Twitter a l’anunci de portar el discurs de divendres a la fiscalia. “El mateix dia que debuto al faristol del Parlament parlant sobre què entenem Junts per Catalunya per normalitat democràtica, Enric Millo anuncia que em porten a la fiscalia per un discurs que basen en un relat completament inventat”, piulava Madrenas. La portaveu del PSC al consistori gironí, Sílvia Paneque, en un comunicat, va qualificar les paraules de Madrenas d’ “irresponsables i inadequades” i considerava un “error” que Millo utilitzés “la fiscalia”. Va apostar “per rebaixar el conflicte”

El mateix dia que debuto al faristol del Parlament parlant sobre què entenem @JuntsxCat per normalitat democràtica, @EnricMillo anuncia que em porten a Fiscalia per fer un discurs en base a un relat completament inventat @JuntsXCat

La Forja va donar suport a Madrenas a través de Twitter tot recordant que “el jovent revolucionari continuarà plantant cara i lluitant per la llibertat”.

▶️ Millo acaba d'acusar a la nostra organització, juntament amb l'alcaldessa de Girona, @MartaMadrenas, d'intentar 'trencar la convivència' i 'fer una crida a la Revolució'. Us pensàveu que després de la brutal repressió ens aniríem tots cap a casa?

LA FRASE

Enric Millo anuncia que em porten a la fiscalia per un discurs que basen en un relat completament inventat
Marta Madrenas

Debut en el ple del Parlament de l’alcaldessa de Girona

Mentre Enric Millo anunciava a Girona les accions legals contra Marta Madrenas, l’alcaldessa de Girona debutava al ple del Parlament de Catalunya defensant la posició del seu grup polític en contra de la pretensió de Ciutadans de demanar la dimissió del president del Parlament de Catalunya. Al llarg del debat, Madrenas va entrar en una dinàmica de replica i contrarèplica amb Inés Arrimadas que li va retreure que el consistori gironí hagués declarat persones non grates. L’alcaldessa li va replicar acusant la líder taronja d’actuar amb mala fe i va assegurar que el pronunciament de l’Ajuntament que ella dirigeix contra Enric Millo no respon a cap caprici polític, sinó a la voluntat dels ciutadans que es van sentir ofesos amb l’episodi de repressió de l’1 d’octubre. Arrimadas la va atacar assegurant que la imatge de Madrenas exemplifica “el que és el procés i que es resumeix en la paraula odi i en la fractura social”.