LA CLAU

BERNAT GASULLA

Subdirector

El que no m'agrada

@BernatGasulla


DISSABTE, 29 D'AGOST DEL 2015

L'estentòria irrupció de la Guàrdia Civil a les seus de CDC, de CatDem i de diversos ajuntaments catalans és només un avançament del que ens espera durant la immediata campanya electoral. I és també un exemple de totes les coses no desitjables que surten a la llum quan alguns desaprensius barregen i remenen justícia, política, convocatòria electoral i procés independentista.

1. - No m'agrada la corrupció. No només la que afecta els servidors públics, sinó també, i sobretot, la que esquitxa institucions i partits per al seu finançament il·legal.

2. - No m'agrada que els que s'han de dedicar a combatre aquesta corrupció, els jutges, fiscals, forces de seguretat i ministres de torn, vagin amb l'agenda en una mà i la pistola a l'altra, i marquin els temps de les investigacions en funció dels seus interessos privats o de partit.

3. - No m'agrada la pena de telediari, sobretot en els casos que es pot evitar amb una investigació discreta, encara que igual de rigorosa.

4. - No m'agraden aquelles persones que, obviant la gravetat de les suposades infraccions investigades, converteixen qualsevol actuació judicial que els afecta en un atac a la pàtria o a la seva causa.

5. - No m'agrada que m'obliguin a prendre partit. Els que volem combatre la corrupció no necessàriament defensem les maneres de la justícia ni estem embolicats en una bandera (espanyola, quadribarrada o estelada). Com va dir ahir una persona sàvia a Twitter: «L'ús partidista de les investigacions no ha de fer-nos canviar el judici sobre la corrupció, i viceversa».

6. - No m'agrada la gent que confon el destí de CDC i d'Artur Mas amb el del procés independentista. No tot és obra de l'actual president.

7. - No m'agrada que s'oblidi que en altres precampanyes hi ha hagut operacions dels casos Púnica, ERO, Pretòria...

En definitiva, la campanya del 27-S no m'agradarà gens
.