POLÍTICA
GIRONA - 29 agost 2017 2.00 h

Campanya unitària a Girona pel sí l’1-O

 Vuit entitats i deu partits independentistes de la ciutat presenten ‘Girona vota’ per fomentar la participació i el sí en el referèndum

 Obren un local de campanya a Sant Narcís i faran petits actes als barris amb més indecisos

LURDES ARTIGAS - GIRONA
La campanya conjunta serà un complement a les que farà cadascú

Vuit entitats i deu partits polítics independentistes de la ciutat de Girona han unit forces amb vista al referèndum de l’1 d’octubre i ahir van presentar la campanya unitària Girona vota, amb la qual pretenen fomentar la participació en la votació i alhora que es voti sí a la constitució de Catalunya com a país independent en forma de república. La presentació es va fer a l’avinguda Sant Narcís, just davant del local de campanya, que també es va inaugurar ahir, i hi van assistir un centenar de persones. S’hi va explicar que Girona vota serà una campanya unitària amb actes conjunts de tots els membres, que seran un complement a les accions que duran a terme pel seu compte cadascuna de les entitats i partits que en formen part. La intenció és que sigui una campanya amb actes de petit format als barris de la ciutat on hi ha més indecisos –com que queda poc temps per a l’1 d’octubre, va explicar, no hi haurà temps de fer actes a tots els barris de la ciutat– per donar arguments a favor del sí: “La campanya està concebuda i pensada per explicar a tothom la importància de participar activament en el referèndum, s’explicarà amb arguments molt clars per què cal votar sí a un estat propi, la necessitat de superar el marc autonòmic per poder tenir les eines per afrontar les necessitats socials, econòmiques, mediambientals i laborals que requereix el nostre país”, s’explicava en el text que es va llegir. La portaveu de la campanya, Sandra Casado, va detallar a la premsa que la intenció és ser “com més propers millor”, amb actes “porta a porta”.

Unitat transversal

Una de les principals característiques de la campanya és que aconsegueix aglutinar tot l’espectre independentista de la ciutat, seguint el treball de la Taula per la Independència, creada fa més de dos anys. En concret, les vuit entitats que donen suport a la campanya són l’ADAC, l’Assemblea de Joves del Gironès, l’AMI, l’ANC, l’Ateneu 24 de Juny, el Casal El Forn, la Fundació Llibreria Les Voltes i Òmnium. Pel que fa als partits, els deu que participen en la campanya són Avancem, la CUP, Demòcrates, ERC, JERC, la JNC, Moviment d’Esquerres, el PDeCAT, Reagrupament i SI. Des de la coordinadora de Girona vota es destaca “la diversitat, transversalitat i fortalesa del moviment independentista”, i s’afirma que aquesta unió demostra, a més, “la transcendència del moment polític i social que viu avui” Catalunya.

Local permanent

La campanya Girona vota tindrà una seu permanent en un local a l’avinguda Sant Narcís número 14, que estarà obert fins al dia del referèndum. Els responsables de la campanya van remarcar que es vol que el local sigui “un punt de trobada i de referència no només per a les entitats i organitzacions que en formen part, sinó també que sigui un espai obert a tothom que hi vulgui participar o necessiti informació sobre el referèndum o argumentaris del sí”. El local estarà obert sobretot durant els 15 dies de campanya electoral i està pensat per a gent que “potser no s’identifica amb cap partit polític perquè pugui preguntar”.

Després de l’acte i de la foto de grup de les entitats i els partits es va fer un piscolabis al local perquè els ciutadans poguessin visitar-lo. Consta de dues plantes i té diverses sales. De moment, s’hi han posat grans rètols als aparadors amb missatges com ara: “Per què hauria de votar sí l’1 d’octubre?” i “Què passarà si guanya el sí l’1 d’octubre?”.

També inaugurem el local, que serà un punt de trobada tant de les entitats i partits com també de la gent
Sandra Casado
PORTAVEU DE ‘GIRONA VOTA’
Volem activar la població perquè voti, i dirigir-nos sobretot als indecisos per donar-los arguments clars de per què han de votar sí