Badalona canta ‘L'estaca' per denunciar la censura del PP

Unes 300 persones entonen el popular tema en protesta per la prohibició que sonés dissabte en el festival Filmets

Demanen la destitució del càrrec de confiança del PP que la va prohibir

29/10/14 02:00 BADALONA - SARA MUÑOZ
Cartells contra Albiol, mentre es cantava L'Estaca a la plaça de la Vila. Foto: S.M.
Notícies de ...

Unes 300 persones van entonar ahir L'estaca a la plaça de la Vila de Badalona per denunciar, a l'uníson, “la censura que aplica el govern del PP”. L'acció, convocada per diversos col·lectius, es va promoure després que en la clausura dels premis Filmets es prohibís que sonés un fragment de deu segons de la popular cançó de Lluís Llach. L'ordre, segons va denunciar el músic Martí Serra, provenia del gerent de Badalona Comunicació (empresa municipal que organitza el certamen), Alberto Fernández Saltiveri. Per això diverses entitats s'han sumat a la petició de destitució del seu càrrec que hores abans havia fet l'oposició de Badalona (PSC, CiU, ICV-EUiA i Avancem-NeCat), més la CUP i ERC.

Amb un parell d'equips de megafonia i la lletra a la mà (la CUP va preparar apunts), els cantaires van entonar L'estaca amb una certa ràbia i acompanyant-la de consignes contra la censura i crits a favor de
la independència. Fernández Saltiveri ho va escoltar des de l'edifici consistorial.

Ahir el comitè organitzador de Filmets va emetre un comunicat en què es pretenia aclarir que s'havien pres “mesures” per tal que l'actual situació política a Catalunya no interferís en el festival. S'assegura que “els canvis” introduïts durant l'assaig “van ser acceptats de bon grat pels músics” i, entre moltes altres reflexions, s'afegeix que “potser no es va prendre la decisió encertada”. Es demana disculpes “si algú s'ha sentit ofès”. El que és curiós del cas és que dins el comitè organitzador hi ha sis persones, entre les quals figuren Alberto Fernández Saltiveri, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i dos regidors més del PP. El director del festival i membre del comitè, Agustí Argelich, ha aclarit que en cap cas ha signat el document final, tot i admetre que durant la discussió d'aquest va mostrar la seva conformitat “amb alguns punts”. Argelich mirava d'esbrinar ahir per què el correu s'havia enviat des de l'adreça electrònica de Filmets.

Una altra protesta

A la plaça de la Vila, aprofitant que se celebrava el ple municipal, també es van concentrar els pares de l'escola Montigalà, ara en mòduls prefabricats. Reclamen a l'alcalde que no inverteixi prop de 600.000 euros a adequar un solar on la Generalitat, pròximament, ha de construir el nou centre escolar. “Si li sobren els diners, que els doni a l'escola, perquè li fan molta falta”, exclamaven des de l'AMPA.

LA FRASE

Jo no he signat el document que algú ha enviat com a comitè organitzador en nom de sis persones
Agustí Argelich
DIRECTOR DE FILMETS
Darrera actualització ( Dimecres, 29 d'octubre del 2014 02:00 )