La campanya del 9-N, de carrer

CDC i ERC faran actes de proximitat a tota la demarcació

Els partits aprofiten les festes de Girona per repartir material

29/10/14 02:00 GIRONA - L.ARTIGAS / J.TRILLAS
ERC tancarà la seva campanya nacional amb un gran acte a Girona
Notícies de ...

A onze dies pel 9-N els partits intensifiquen la seva presència al carrer per dur la campanya a favor de la consulta arreu del territori. CDC obrirà oficialment avui, a 3/4 de 12 de la nit, la campanya a Girona, que estarà enfocada a tenir el màxim de presència al carrer per mirar de mobilitzar la població perquè voti per la consulta i ho faci pel doble sí. ERC, que ja va començar la campanya a finals de setembre, intensificarà el seus actes a partir de dilluns vinent. Tots dos partits lideren el rànquing d'actes programats i, també, coincideixen en la seva estratègia de fer una campanya basada en la proximitat, amb parades informatives al carrer i cobrint la major part de les comarques gironines. En aquest sentit, el president d'ERC a les comarques gironines, Josep Maria Rufí, va explicar que es vol ser també especialment sensible a portar la campanya a col·lectius com ara el de la gent gran. Els dos partits, que també participaran en actes de la campanya Ara és l'hora de l'ANC i Òmnium Cultural, han programat que alguns dels seus actes nacionals es facin a Girona. CDC en farà un amb líders destacats la setmana vinent i ERC ja ha previst fer a la capital gironina l'acte de tancament de campanya el dia 8 amb Oriol Junqueras –si bé s'està pendent de concretar l'espai–. A més, des de CDC van explicar que alguns líders nacionals també participaran en altres actes gironins, juntament amb representants de la formació al territori. Els convergents destaquen que la seva campanya tindrà tres fulls amb tres objectius: apel·lar a la participació; mostrar la posició del partit a favor del sí i sí, i informar de com i on votar.

UDC, per la seva banda, farà campanya a través de la militància a favor de la participació i del sí a la primera pregunta. Segons va acordar el partit, no s'entra en la segona part de la pregunta. Pel que fa referència a la celebració d'actes, fonts democratacristianes van explicar que és un tema en discussió.

Tots a Fires

Els partits pro consulta aprofiten aquests dies de Fires per visualitzar-se i repartir el material de campanya que han preparat. Aquest és el cas, no només de CiU i ERC, sinó també de la CUP. El regidor de la formació a l'Ajuntament de Girona Jordi Navarro ha afirmat que volen convèncer “els sectors populars gironins que la independència és una oportunitat d'or per construir un nou país realment just i democràtic”. La CUP, a més, ha fet propostes a ajuntaments, com ara els de Girona i Figueres, per garantir el desplegament logístic i informatiu del 9-N.

També es farà visible a Fires Reagrupament Independentista, que aprofitarà la festa per fer campanya pel sí i sí a través de bustiades, repartiment de fulls al carrer i parades.

Pel que fa referència a ICV-EUiA, que ahir va presentar la seva campanya nacional sota el lema Som lliures, instal·larà, al carrer i en centres de treball de diversos municipis gironins, punts d'informació i de recollida de signatures per denunciar “la prohibició de l'Estat”, signatures que vol fer arribar a instàncies europees. Els ecosocialistes de moment només tenen previst fer un acte de campanya.

00
Titolet.
text de la xifra
00
Titolet.
text de la xifra

“Fa la sensació que tot plegat és una pantomima”

El primer secretari del PSC de les comarques gironines, Juli Fernández, va explicar ahir que el seu partit no participarà en la campanya perquè es tracta “d'una mobilització ciutadana per a una votació que no dóna garanties democràtiques”. Tot i això, Fernández va admetre que, si el 9-N s'hagués fet amb la llei de consultes no referendàries –ara impugnada al Tribunal Constitucional–, el seu partit s'hauria plantejat fer-ho.

De tota manera, Fernández, en la seva condició també d'alcalde de Palafrugell, va criticar el govern de la Generalitat per no haver acceptat els locals que els va oferir per fer la consultat del 9-N. “Fa la sensació que tot plegat és una gran pantomima perquè els oferim locals, però se'ns diu que no, que només volen els seus!”. L'alcalde de Palafrugell va explicar que es va oferir el local social de Calella, el de Llofriu i el Teatre Municipal de Palafrugell.

I, mentre els partits escalfen motors per a la campanya i d'altres ja fa setmanes que han començat, la portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va demanar ahir a l'alcalde que l'Ajuntament no financi la campanya informativa de la Generalitat pel 9-N i que es retirin els “plàstics grocs i altres elements de la campanya de l'ANC i Òmnium Cultural que embruten els carrers de la ciutat”, tot afegint-hi que és una “acció incívica que l'Ajuntament no pot tolerar”. Veray va aprofitar per destacar que “la Generalitat no en té prou de malgastar milions d'euros en la il·legalitat del 9-N, sinó que ara vol que els ajuntaments també ho facin”.

Darrera actualització ( Dimecres, 29 d'octubre del 2014 02:00 )